Estudi de l'aplicació pràctica a Catalunya del dret d'accés a la informació pública
Permanyer Bastardas, Carme
San José i Amat, Carles (dir.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicación: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2017
Descripción: 90 p.
Resumen: En aquest treball s'analitza l'aplicació a Catalunya del dret d'accés a la informació pública, un dret que té una importància cabdal per fomentar una democràcia participativa. El treball se centra a detectar i evidenciar les problemàtiques que es presenten amb més freqüència i que poden dificultar l'efectivitat d'aquest dret, tant des de l'òptica dels arxivers i gestors documentals que atenen les sol·licituds, com de les persones que l'exerceixen. El treball gira entorn a la GAIP atès que, després de dos anys de funcionament, ha emès ja un bon nombre de pronunciaments que permeten conèixer el criteri que ha aplicat en els casos més conflictius. Transparència. Accés a la informació pública. Gestió documental. Arxius. Portal de transparència.
Resumen: En este trabajo se analiza la aplicación en Cataluña del derecho de acceso a la información pública, un derecho que tiene una importancia fundamental en el fomento de una democracia participativa. El objetivo del trabajo es detectar y valorar las problemáticas que surgen con mayor frecuencia y que pueden comprometer el ejercicio de ese derecho tanto desde el punto de vista de los archiveros y gestores documentales que gestionan las solicitudes de información, como de las personas o entidades que lo ejercen. El estudio gira en torno a la GAIP (Comisión de Garantía del Derecho de Acceso a la Información Pública de Cataluña) dado que, tras dos años de funcionamiento, este organismo ya ha emitido un buen número de pronunciamientos que permiten conocer el criterio que ha venido aplicando en los casos más conflictivos Transparencia. Acceso a la información pública. Gestión documental. Archivos. Portal de transparencia.
Resumen: This study analyses the implementation in Catalonia of the Right of Access to Public Information, a right which is important in the promotion of participatory democracy. The study identifies the problems that occur most frequently and which may impede the application of this right. It examines the experiences of the archivists and document managers who handle the applications, and of the persons who exercise their rights directly. The study focuses on the GAIP: in its first two years of operation, this body has already issued a considerable number of official decisions which have established the criteria to be applied in the most difficult cases. Transparency. Access. Public information. Public administration. Transparency web. Record management.
Lengua: Català.
Colección: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Documento: masterThesis
Materia: Arxius ; Accés a la informació pública ; Catalunya ; Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública ; Transparència ; Administració pública

adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/355632


Adreça original
90 p, 532.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2019-05-21, última modificación el 2019-05-25   Favorit i Compartir