Bacteriòfags en teràpia fàgica, alternativa a l'ús d'antibiòtics
Llagostera Casas, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Bacteriófagos en terapia fágica, alternativa al uso de antibióticos
Data: 2019
Resum: Des de fa un cert temps, s'ha replantejat l'ús de bacteriòfags, els quals són virus que infecten exclusivament als bacteris, com alternativa als antibiòtics o com a mesura complementària. En aquest article, s'hi estudia la biodistribució i transcitosis dels bacteriòfags encapsulats en liposomes en teràpia fàgica via oral (en model murí i en un de barrera intestinal) ja que prèviament es va demostrar que l'encapsulació d'aquests els conferia major temps d'efectivitat en el control de Salmonella en pollastres.
Resum: Desde hace un tiempo, se ha replanteado el uso de bacteriófagos, los cuales son virus que infectan exclusivamente a las bacterias, como alternativa a los antibióticos o como una medida complementaria. En este artículo se estudia la biodistribución y transcitosis de los bacteriófagos encapsulados en liposomas en terapia fàgica por vía oral (en un modelo murino y en uno de barrera intestinal) dado que previamente se demostró que su encapsulación les confería un mayor tiempo de efectividad en el control de Salmonella en pollos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 73.4 KB

Español
3 p, 259.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-05-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir