Teoria i pràctica de l'argumentació [100294]
Farrés Juste, Oriol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Theory and Practice of Argumentation
Títol variant: Teoría y práctica de la argumentación
Data: 2019-20
Resum: Teoria i pràctica de l'argumentació és una assignatura de 6 ECTS considerada de formació bàsica i obligatòria de primer curs del grau de Filosofia, que es realitzarà durant el primer semestre del curs. Es tracta de formar-se en la capacitat de reconeixement, anàlisi i producció d'arguments. Aquesta matèria es proposa com a objectiu la introducció dels estudiants en els rudiments elementals del pensament crític (Critical Thinking). Amb una metodologia basada en les dinàmiques de grup, les exposicions orals i el treball en equip, ens endinsarem en l'anàlisi del llenguatge públic, en els seus raonaments implícits i la seva estructura. Així doncs, les categories teòriques del temari s'aplicaran a textos filosòfics, però també a algunes de les diverses formes de discurs que tenen lloc socialment: els articles de premsa, els missatges publicitaris, la propaganda política o els girs i tòpics que abunden en el llenguatge natural. En definitiva l'objectiu últim de l'assignatura és familiaritzar els alumnes amb l'argumentació filosòfica, les tècniques de la retòrica i la comunicació persuasiva.
Resum: Teoría y práctica de la argumentación es una asignatura de 6 ECTS considerada de formación básica y obligatoria de primer curso del grado de Filosofía, que se realizará durante el primer semestre del curso. Se trata de formarse en la capacidad de reconocimiento, análisis y producción de argumentos. Esta materia se propone como objetivo la introducción de los estudiantes en los rudimentos elementales del pensamiento crítico (Critical Thinking). Con una metodología basada en las dinámicas de grupo, las exposiciones orales y el trabajo en equipo, nos adentraremos en el análisis del lenguaje público, en sus razonamientos implícitos y su estructura. Así pues, las categorías teóricas del temario se aplicarán a textos filosóficos, pero también a algunas de las diversas formas de discurso que tienen lugar socialmente: los artículos de prensa, los mensajes publicitarios, la propaganda política o los giros y tópicos que abundan en el lenguaje natural. En definitiva el objetivo último de la asignatura es familiarizar a los alumnos con la argumentación filosófica, las técnicas de la retórica y la comunicación persuasiva.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Filosofia [2500246]
Pla d'estudis: Grau en Filosofia [802]Català
4 p, 104.7 KB

Anglès
4 p, 102.6 KB

Castellà
4 p, 103.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2021-07-10   Favorit i Compartir