Suport Vital Avançat en Trauma [102893]
Navarro Soto, Salvador
de Nadal Clanchet, Myriam
Toboso Casado, José María
Caballero Mestres, Ferran
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Advanced Life Support in Trauma
Additional title: Soporte Vital Avanzado en Trauma
Date: 2019-20
Abstract: El concepte en el que es basa el maneig i l' avaluació del pacient politraumatitzat és totalment diferent del que es practica amb qualsevol altre tipus de malalt. El pacient traumàtic requereix en primer lloc un tractament immediat de les lesions que comprometen la vida, sense disposar d'un diagnòstic definitiu i sense practicar una anamnesis detallada. En aquest casos el temps de decisió i actuació es essencial, sense afegir mes morbilitat derivada de la actuació mèdica. OBJECTIUS FORMATIUS Identificar de forma ràpida i acurada el estat fisiològic del pacient Establir la reanimació i monitorització del pacient d'acord a les prioritats del tractament 1 Identificar aquells pacients que per les seves necessitats de tractament precisin un trasllat a un altre centre capaç de proporcionar-les. La assignatura proporcionarà al alumne les eines per ser capaç de : Identificar la seqüència correcta de prioritats per una acurada avaluació del pacient politraumatitzat Descriure i aplicar les normes d'actuació i les tècniques utilitzades per la reanimació inicial i per el període de cures definitives en el tractament dels pacients politraumatitzats Precisar que la història mèdica complerta del pacient i el mecanisme de lesió poden contribuir a la identificació de lesions potencialment mortals.
Abstract: The concepts underlying the management and evaluation of the polytrauma patient are totally different from those that apply to the care of any other type of patient. Trauma patients require immediate treatment for life-threatening injuries, without a definitive diagnosis or a detailed history. In these cases, prompt decision-making and action are essential; at the same time, it must be ensured that the medical intervention does not cause added harm. TRAINING OBJECTIVES Students will learn to: Identify the physiological state of the patient quickly and accurately. Carry out the resuscitation and monitoring of the patient according to the treatment priorities. Identify patients who, due to their treatment needs, require transfer to another centre. The course will equip the student with the tools necessary to: Identify the correct sequence of priorities for a careful evaluation of the polytrauma patient. 1 Identify the correct sequence of priorities for a careful evaluation of the polytrauma patient. Describe and apply the rules of action and the techniques used for the initial resuscitation and for the period of definitive care in politrauma patients. Appreciate that the patient's complete medical history and the mechanism of injury can contribute to the identification of life-threatening injuries.
Abstract: El concepto en el que se basa el manejo y la evaluación del paciente politraumatizado es totalmente diferente de lo que se practica con cualquier otro tipo de enfermo. El paciente traumático requiere en primer lugar un tratamiento inmediato de las lesiones que comprometen la vida, sin disponer de un diagnóstico definitivo y sin practicar una anamnesis detallada. En estos casos el tiempo de decisión y actuación es esencial, sin añadir más morbilidad derivada de la actuación médica. OBJETIVOS FORMATIVOS Identificar de forma rápida y esmerada el estado fisiológico del paciente. Establecer la reanimación y monitorización del paciente de acuerdo a las prioridades del tratamiento. Identificar a aquellos pacientes que por sus necesidades de tratamiento precisen un traslado a otro centro capaz de proporcionarlas. La asignatura proporcionará al alumno las herramientas para ser capaz de: 1 Identificar la secuencia correcta de prioridades para una esmerada evaluación del paciente politraumatizado. Describir y aplicar las normas de actuación y las técnicas utilizadas para la reanimación inicial y para el periodo de cuidados definitivos en el tratamiento de los pacientes politraumatizados. Precisar que la historia médica completa del paciente y el mecanismo de lesión pueden contribuir a la identificación de lesiones potencialmente mortales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 129.8 KB

Anglès
7 p, 102.6 KB

Castellà
7 p, 129.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-06-21, last modified 2019-07-19   Favorit i Compartir