Sociologia de l'empresa [100482]
Rodriguez Soler, Joan
Sanz de Miguel, Pablo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Business Sociology
Títol variant: Sociología de la empresa
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'un assignatura obligatòria de segon curs, primer semestre. És, per tant, una assignatura bàsica que pretén introduir l'alumnat en l'anàlisi de l'estructura i l'organització de l'empresa, mitjançant els principals enfocaments teòrics, des d'una perspectiva sociològica. Aquest treball conceptual ha de permetre conèixer i interpretar les transformacions actuals en les empreses i els seus efectes sobre l'organització del treball, les relacions laborals i les polítiques de gestió de la mà d'obra. Uns objectius que es complementen amb l'adquisició d'habilitats bàsiques pel que fa a la cerca, elaboració i anàlisi de fonts estadístiques oficials lligades a la problemàtica de l'empresa, així com també d'aquelles que propicien el treball en equip i l'autoorganització i responsabilització del treball. És així que en acabar l'assignatura, l'alumnat serà capaç de: Conèixer les distintes aproximacions sociològiques a l'anàlisi de l'empresa Distingir les distintes dimensions, dinàmiques i protagonistes que conformen i intervenen en les empreses Contextualitzar l'activitat empresarial Aplicar aquests coneixements a l'anàlisi crítica i rigorosa de les empreses Disposar de les eines bàsiques per a intervenir en el camp empresarial (gestió recursos humans i 1 Disposar de les eines bàsiques per a intervenir en el camp empresarial (gestió recursos humans i relacions laborals, especialment) Fer servir les principals bases de dades i/o fonts estadístiques d'aquest camp Disposar de les habilitats bàsiques que permetin un treball autònom i cooperatiu.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria de segundo curso, primer semestre. Es, por lo tanto, una asignatura básica que pretende introducir al alumnado en el análisis de la estructura y la organización de la empresa, mediante los principales enfoques teóricos, desde una perspectiva sociológica. Este trabajo conceptual tiene que permitir conocer e interpretar las transformaciones actuales en las empresas y sus efectos sobre la organización del trabajo, las relaciones laborales y las políticas de gestión de la mano de obra. Unos objetivos que se complementan con la adquisición de habilidades básicas en cuanto a la búsqueda, elaboración y análisis de fuentes estadísticas oficiales ligadas a la problemática de la empresa, así como también a aquellas que propician el trabajo en equipo y la auto organización y responsabilización del trabajo. Al acabar la asignatura, el alumnado será capaz de: Conocer las distintas aproximaciones sociológicas al análisis de la empresa Distinguir las distintas dimensiones, dinámicas y protagonistas que conforman e intervienen en las empresas Contextualizar la actividad empresarial Aplicar estos conocimientos al análisis crítico y riguroso de las empresas Disponer de las herramientas básicas para intervenir en el campo empresarial (gestión recursos humanos y relaciones laborales, especialmente) Usar las principales bases de datos y/o fuentes estadísticas de este campo 1 Usar las principales bases de datos y/o fuentes estadísticas de este campo Disponer de las habilidades básicas que permitan un trabajo autónomo y cooperativo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]Català
8 p, 119.1 KB

Anglès
8 p, 117.2 KB

Castellà
8 p, 118.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2020-08-02   Favorit i Compartir