L'espanyol d'Amèrica [100610]
Brucart Marraco, Josep Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Spanish Language in America
Títol variant: El español de América
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura "L'espanyol d'Amèrica" s'integra en la matèria Variació i diacronia de la llengua espanyola i forma part dels 54 crèdits optatius que l'estudiant ha de cursar en el tercer i quart curs del Grau de Llengua i Literatura espanyoles. Es tracta d'una de les assignatures corresponents a la menció de Llengua espanyola, reconeixement que s'assoleix si l'estudiant cursa com a mínim 30 dels 54 crèdits optatius entre les assigntures assignades específicament a la menció esmentada. L'assignatura té com a objectiu descriure i analitzar les característiques lingüístiques de l'espanyol d'Amèrica en el context general de la llengua espanyola. Un cop cursada, els estudiants seran capaços d'identificar les principals variants americanes de l'espanyol, descriure els trets particulars de cadascuna d'elles i reconèixer exemples concrets, tant textuals com orals. També podran caracteritzar la situació lingüística dels diferents països americans i els contactes que l'espanyol hi manté amb altres llengües. L'enfocament de l'assignatura és fonamentalment sincrònic, però s'inclouen al temari 1 L'enfocament de l'assignatura és fonamentalment sincrònic, però s'inclouen al temari alguns aspectes històrics que han donat forma a les diferents varietats, així com les teories que s'han formulat per explicar les particularitats de les variants americanes enfront de les de l'espanyol europeu.
Resum: "El español de América" se integra en el conjunto de la materia Variación y diacronía en la lengua española y forma parte de los 54 créditos optativos que el estudiante debe cursar en el cuarto curso del Grado de Lengua y Literatura españolas. Se trata de una de las asignaturas ofrecidas dentro de la mención de Lengua española, reconocimiento que recibe el estudiante si cursa al menos 30 de los 54 créditos optativos entre las asignaturas asignadas específicamente a dicha mención. La asignatura tiene como fin describir y analizar las características lingüísticas del español de América en el contexto general de la lengua española. Tras cursarla, los estudiantes serán capaces de identificar las principales variantes americanas del español, describir los rasgos particulares de cada una de ellas y reconocer ejemplos concretos, tanto textuales como orales. También estarán en condiciones de caracterizar la situación lingüística de los diferentes países americanos y los contactos que el español mantiene en ellos con otras lenguas. El enfoque de la asignatura es fundamentalmente sincrónico, pero se incluyen en el temario algunos aspectos históricos conformadores de las diferentes variedades, así como las teorías que se han formulado para explicar sus particularidades en relación con el español europeo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]Català
6 p, 117.4 KB

Anglès
6 p, 117.0 KB

Castellà
6 p, 116.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2020-01-16   Favorit i Compartir