Química Orgànica [103280]
Bourdelande Fernández, José Luis
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Organic Chemistry
Additional title: Química Orgánica
Date: 2019-20
Abstract: La Química Orgànica estudia la reactivitat del carboni i sistematitza les propietats dels compostos que el contenen. Es donen idees bàsiques sobre les característiques i reactivitat dels diferents grups funcionals així com de l'anàlisi conformacional i la estereoquímica dels compostos orgànics. Els objectius de l'assignatura son: 1. Identificar els grups funcionals orgànics i nombrar i formular els corresponents compostos. 2. Dibuixar estructures de Lewis de compostos químics orgànics i predir qualitativament les seves propietats moleculars a partir de elles (geometria molecular i polaritat). 3. Descriure la isomeria conformacional en alcans i cicloalcans. 4. Determinar i representar la configuració dels centres estereogènics en compostos orgànics. 5. Descriure els fonaments de les reaccions orgàniques. 6. Resoldre problemes bàsics de química orgànica.
Abstract: La Química Orgánica estudia la reactividad del carbono y sistematiza las propiedades de los compuestos que lo contienen. Se dan ideas básicas sobre las características y reactividad de los diferentes grupos funcionales así como del análisis conformacional y la estereoquímica de los compuestos orgánicos. Los objetivos son: 1. Identificar los grupos funcionales orgánicos y nombrar y formular los correspondientes compuestos. 2. Dibujar estructuras de Lewis de compuestos químicos orgánicos y predecir cualitativamente sus propiedades moleculares a partir de ellas (geometría molecular y polaridad). 3. Describir la isomería conformacional en alcanos y cicloalcanos. 4. Determinar y representar la configuración de los centros estereogénicos en compuestos orgánicos. 5. Describir los fundamentos de las reacciones orgánicas. 6. Resolver problemas básicos de química orgánica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Nanociència i Nanotecnologia [2501922]
Study plan: Grau en Nanociència i Nanotecnologia [983]Català
6 p, 126.0 KB

Anglès
6 p, 125.3 KB

Castellà
6 p, 127.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-05, last modified 2020-01-16   Favorit i Compartir