Estructura i Significat en la Gramàtica de l'Espanyol [104614]
Rodríguez Sellés, Yolanda
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Strcture and Meaning in Spanish Grammar
Título variante: Estructura y Significado en la Gramática del Español
Fecha: 2019-20
Resumen: En aquesta assignatura s'aborda un dels temes bàsics que pertoquen al significat de les expresions complexes, a saber, la seva naturalesa composcional. Aquest plantejament implica assumir que no totes les unitats lingüístiques que integren una expressió complexa contribueixen de la mateia manera a la seva interpertació. Implica assumir, a més, la relació estreta que hi ha entre sintaxi i semàntica. Amb aquesta assignatura es pretén que l'alumne, al finalitzar el curs, sigui capaç de : Identificar quins aspectes del significat competeixen a la semàntica composicional. Analitzar semànticament expressions complexes de l'espanyol seguint els principis de la semàntica composicional. Dominar els conceptes i les eines bàsiques que capaciten per a l'anàlisi i l'argumentació en semàntica composicional. Reconèixer els vincles existents entre la semàntica composicional i altres disciplines, tant lingüístiques (sintaxi, lexicologia, pragmàtica), com no lingüístiques (filosofia, lògica, matemàtiques).
Resumen: En esta asignatura se aborda uno de los temas básicos que atañen al significado de la expersiones complejas, a saber, su naturaleza composcional. ESte planteamiento implica asumir que no todas las unidades lingüísticas que integran una expresión compleja contribuyen del mismo modo a su interpertación. Implica asumir, además, la estrecha relación existente entre sintaxis y semántica. Con esta asignatura se pretende que el alumno, al finalizar el curso, sea capaz de: Identificar qué aspectos del significado competen a la semántica composicional. Analizar semánticamente expresiones complejas del español siguiendo los principios de la semántica composicional. Dominar los conceptos y las herramientas básicas que capacitan para el análisis y la argumentación en semántica composicional. Reconocer los vínculos existentes entre la semántica composicional y otras disciplinas, tanto lingüísticas (sintaxis, lexicología, pragmática), como no lingüísticas (filosofía, lógica, matemáticas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Plan de estudios: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]Català
4 p, 103.1 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
4 p, 102.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2021-06-12   Favorit i Compartir