Cultura Material, Patrimoni i Comunicació Científica [42281]
Tabernero Holgado, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Scientific Material Culture, Heritage and Communication
Additional title: Cultura Material, Patrimonio y Comunicación Científica
Date: 2019-20
Abstract: El mòdul planteja una visió crítica i rigorosa de la comunicació científica i la seva història a partir de la mirada als espais on aquest coneixement es produeix, i a la materialitat i a tots el actors que intervenen en la seva circulació. Les fàbriques del coneixement científic i de la seva comunicació esdevenen així objectes d'anàlisi. Espais, mitjans, objectes i actors posen de manifest la relació de la ciència -entesa com un procés dinàmic, d'interacció mútua, de graduació de discursos, sense una separació nítida entre els experts i els no-experts- amb els seus públics. Amb aquesta premissa, el mòdul pren com a primera referència explicativa el context històric local de Barcelona o de Catalunya, des d'on es mostra la possibilitat de construir o explicar una història de la ciència culturalment complexa. El mòdul és obligatori per a aquells alumnes que volen fer M4 o Pràcticum amb una orientació professionalitzadora. D'aquesta manera, M3 és la base per a la realització d'unes pràctiques professionals en entorns laborals que treballen amb el patrimoni i la comunicació científiques. No obstant això, els alumnes de M3-M4 també tenen la possibilitat de realitzar una tesi doctoral. Objectius generals − Desenvolupar, analitzar, aplicar i entendre el coneixement històric de la ciència en aquells àmbits que tenen relació amb la comunicació i la cultura material de la ciència. − Desenvolupar una narrativa històrica original i interdisciplinària, que integri la cultura humanística i la científica.
Abstract: El módulo plantea una visión crítica y rigurosa de la comunicación científica y su historia a partir de la mirada a los espacios d que intervienen en su circulación. Las fábricas del conocimiento científico y de su comunicación se convierten así en objetos d de la ciencia -entendida como un proceso dinámico, de interacción mutua, y sin una separación nítida entre los expertos y los primera referencia explicativa el contexto histórico local de Barcelona o de Cataluña, desde donde se muestra la posibilidad d El módulo es obligatorio para aquellos alumnos que quieren hacer M4 o Pràcticum con una orientación professionalitzadora. D en entornos laborales que trabajan con el patrimonio y la comunicación científica. No obstante, los alumnos de M3-M4 tambié 1 Objetivos generales − Desarrollar, analizar, aplicar y entender el conocimiento histórico de la ciencia en aquellos ámbitos que tienen relación con l − Desarrollar una narrativa histórica original e interdisciplinaria, que integre la cultura humanística y la científica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Història de la Ciència: Ciència, Història i Societat [4313223]
Study plan: Màster Universitari en Història de la Ciència: Ciència, Història i Societat [1098]Català
5 p, 104.7 KB

Anglès
7 p, 106.1 KB

Castellà
6 p, 105.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-05, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir