Art bizantí [100563]
Castiñeiras, Manuel 1964-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Byzantine Art
Additional title: Arte bizantino
Date: 2019-20
Abstract: Contextualització: L'assignatura forma part de la matèria Historia General de l'Art Medieval, de 24 ECTS, que es composa de quatre assignatures: Art a l'Europa dels segles IV al X; Art Bizantí; Art Romànic i Art Gòtic. La docència d'Art Bizantí permetrà a l'alumne conèixer, dins dels fonaments bàsics de l'evolució cronològica de la imatge artística, els valors formals, el significat iconogràfic, les tècniques i procediments artístics així com la seva recepció en l'àmbit del món bizantí i d'influència bizantina. Li aludará a més a desenvolupar un sentit crític i comparatiu en relació amb altres formes d'expressió cultural així com un sentit geogràfic i polític de les diverses expressions artístiques de Bizanci i la seva contribució a Europa, al món eslau i als països i nacions del Mediterrani Oriental i Àsia Anterior. Objectius: 1-Proporcionar a l'alumne un bon coneixement de les diverses manifestacions de l'art bizantí o d'àmbit bizantí, amb especial referenciat a la seva evolució cronològica, formal i tipològica en els territoris de Bizanci o d'influència bizantina. 2-Aconseguir que l'alumne assoleixi coneixements de les interrelacions entre art i context històric, polític i cultural de la societat bizantina i dels seus països d'influència,així com de les diverses funcions i continguts de l'obra d'art en aquest període.
Abstract: Contextualización: La asignatura forma parte de la materia de Historia General del Arte Medieval, de 24 ECTS, que se compone de cuatro asigantura:, Arte en la Europa de los siglos IV al X; Arte Bizantino; Arte Romànico y Arte Gótico. La docencia de Arte Bizantino permitirá al alumno conocer, dentro de los fundamentos básicos de la evolución cronológica de la imagen artística, los valores formales, el significado iconográfico, las técnicas y procedimientos artísticos así como su recepción en el ámbio del mundo bizantino y de influencia bizantina. Le ayudará también a desarrolllar un sentido crítico y comparativo en relación con altras formas de expresión cultura así como un sentido geográfico y político de las diversas expresiones artísticas de Bizancio y su contribución a Eurpa, el mundo eslavo y los paises y naciones del Mediterráneo Oriental y Asia Anterior. Objectivos: 1-Proporcionar al alumno un buen conocimiento de las diversas manifestaciones del arte bizantino o de ámbito bizantino, con especial referencia a su evolución cronológica, formal y tipológica en los terriorios de Bizancio o de influencia bizantina. 2-Conseguir que el alumno adquiera conocimientos de las interrelaciones entre el arte y el contexto histórico político y cultural de la societad bizantina y de sus países de influencia, así como de las diversas funciones y contenidos de la obra de arte en este período.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Història de l'art [2500239]
Study plan: Grau en Història de l'Art [807]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 120.1 KB

Anglès
6 p, 118.1 KB

Castellà
7 p, 113.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir