Comptabilitat [101203]
Rizo Gubianas, Jordi
Bravo Soler, Olga
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Título variante: Accounting
Título variante: Contabilidad
Fecha: 2019-20
Resumen: El curs és una introducció a la Comptabilitat, sent el primer que els estudiants trobaran a l'àrea de Comptabilitat. Se centra en els principis comptables, la lògica i en com preparar els estats financers, específicament el balanç i el compte de resultats. Al final de l'assignatura, l'alumne podrà: 1. Comprendre la naturalesa i objectius de la comptabilitat. 2. Identificar els conceptes d'actiu, passiu i patrimoni net. 3. Utilitzar criteris per avaluar els elements en un balanç. 5. Crear assentaments comptables i transaccions bàsiques en el cicle comptable. 6. Conèixer el tipus de comptes bàsics, així com els mecanismes de les mateixes. 7. Adquirir els conceptes i coneixer la comptabilitat i el cicle comptable de les operacions més habituals de l'empresa turística. 8. Definir i coneixer la classificació dels comptes anuals (balanç de situació i compte de 1 8. Definir i coneixer la classificació dels comptes anuals (balanç de situació i compte de pèrdues i guanys). 9. Adquirir el concepte de normalització comptable. 10. Conèixer el concepte i tractament comptable de l'impost de valor afegit. 11. Crear els estats financers (balanç de situació icompte de pèrdues i guanys d'una empresa de turisme). 12. Determinar l'equilibri econòmic intern d'una empresa de turisme. 13. Saber com dur a terme el procés comptable complet d'una empresa (assentament d'obertura, assentaments comptables, llibre major, assentamenets del procés de tancament comptable, balanç de summes i saldos), en el llibre major comptable 14. Demostrar la capacitat de presentar un exercici comptable d'una empresa en els recursos informàtics corresponents, integrant els conceptes teòrics que formen part d'aquest exercici pràctic d'una manera ben argumentada.
Resumen: El curso es una introducción a la Contabilidad, siendo el primero que los estudiantes encontrarán en el área de Contabilidad. Se centra en los principios contables, la lógica y en cómo preparar los estados financieros, específicamente el balance general y la cuenta de resultados Al final de la asignatura, el alumno podrá: 1. Comprender la naturaleza y objetivos de la contabilidad. 2. Identificar los conceptos de activo, pasivo y patrimonio neto. 3. Utilice los criterios para evaluar los elementos en un balance general. 5. Crear asientos contables y transacciones básicas en el ciclo contable. 6. Conocer el tipo de cuentas básicas, así como los mecanismos de las mismas. 7. Adquirir los conceptos y conocer la contabilidad y el ciclo contable de las operaciones más habituales de la empresa turística. 1 8. Defina y conozca la clasificación de las cuentas anuales (balance de situación y cuenta de pérdidas y ganancias). 9. Adquirir el concepto de normalización contable. 10. Conocer el concepto y tratamiento contable del impuesto de valor añadido. 11. Crear los estados financieros ((balance de situación y cuenta de pérdidas y ganancias de una empresa de turismo. 12. Determinar el equilibrio económico interno de una empresa de turismo. 13. Saber cómo llevar a cabo el proceso contable completo de una empresa (asiento de apertura, asientos contables, libro mayor, asientos del proceso de cierre contable, balance de sumas y saldos), en el libro mayor contable 14. Demostrar la capacidad de presentar un ejercicio contable de una empresa en los recursos informáticos correspondientes, integrando los conceptos teóricos que forman parte de este ejercicio práctico de una manera bien argumentada.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Turisme [2500894]
Plan de estudios: Grau en Turisme [1345] ; Grau en Turisme [820]Català
6 p, 109.6 KB

Anglès
6 p, 109.0 KB

Castellà
6 p, 108.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir