Enginyeria de Microones [102703]
Paco Sanchez, Pedro Antonio de
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Microwave Engineering
Additional title: Ingeniería de Microondas
Date: 2019-20
Abstract: En els sistemes de comunicacions inalámbrics el canal és compartit per diferents usuaris i/o per diferents serveis de comunicació. En aquest sentit, els sistemes de comunicacions exploten cada vegada més l'espectre electromagnètic en alta freqüència. L'assignatura d'Enginyeria de Microondes es focalitza al disseny d'elements específics per als equips de comunicacions de RF i Microones. Objectivament proporciona els coneixements per comprendre els fenòmens teòrics i les experiències practiques d'aplicació en el desenvolupament de maquinari i programari de simulació en projectes industrials amb les necessitats del segment espacial (telecomunicacions, navegació, observació de les Terra i ciències de l'espai), com de sistemes de comunicacions terrestres inalámbrics, ja siguin fixes como mòbils. L'assignatura conté eines clau per enfrontar-se a reptes tecnològics com son el disseny de sistemes i sub-sistemes de radiofreqüència, tant per a equips terminals com a estacions base de comunicació ràdio. Requeriments i tecnologies, factors per a la miniaturització. Els objectius més detallats es presenten a la següent llista, de forma que es considera que l'alumne al terminar el curs serà capaç de: Utilitzar eines d'anàlisi i síntesi de dispositius i subsistemes en les bandes de radiofreqüència i microones, així com introduir les tecnologies més utilitzades en alta freqüència. Fer servir la formulació de paràmetres de dispersió com a eina de síntesi i anàlisi de dispositius en alta freqüència. Així com les propietats fonamentals. Analitzar i dissenyar dispositius de passius de n-ports, mitjançant les tècniques proporcionades, presentades en un RF-FEM (mòdul de freqüència frontal de ràdio): atenuadors, divisors, acobladors, ressonadors, moduladors. Dissenyar dispositius lineals i no lineals basats en elements actius (commutadors, limitadors, mescladors, amplificadors) Expresar les conclusions del treball en llenguatge tècnic adequat.
Abstract: En los sistemas de comunicaciones inalámbricos el canal es un bien compartido por diferentes usuarios y/o por diferentes servicios de comunicaciones. En este sentido, los sistemas de comunicaciones explotan cada vez más el uso del espectro electromagnético en alta frecuencia. La asignatura de Ingeniería de Microondas cubre el área de diseño de componentes específicos para los equipos de comunicaciones de RF y Microondas. Objetivamente se ocupa de proporcionar los conocimientos para comprender los fenómenos teóricos, y experiencias prácticas, de aplicación en el desarrollo de hardware y software de simulación en proyectos industriales con necesidades tanto del segmento espacial (telecomunicación, navegación, observación de la Tierra y ciencias del Espacio), como de sistemas de comunicaciones terrestres inalámbricos, ya sean radioenlaces fijos como equipos móviles. La asignatura proporciona herramientas clave para enfrentarse a retos tecnológicos como son el diseño de componentes y subsistemas de radiofrecuencia, tanto para equipos terminales como estaciones base de comunicaciones radio. Requerimientos y tecnologías, factores para la miniaturización. Los objetivos más detallados se presentan en la siguiente lista, de forma que consideramos que el alumno al terminar el curso será capaz de: Utilizar herramientas de análisis y síntesis de dispositivos y de subsistemas en las bandas de radiofrecuencia y microondas, así como, introducir las tecnologías más utilizadas en alta frecuencia. Manejar la formulación de parámetros de scattering como herramienta de síntesis y análisis de dispositivos en alta frecuencia. Así como las propiedades fundamentales. Analizar y diseñar dispositivos pasivos de n-puertos, mediante las técnicas proporcionadas, presentes en un RF-FEM (Radio Frequency-Front End Module): atenuadores, divisores, acopladores, resonadores, moduladores. Diseñar dispositivos lineales y no lineales basados en elementos activos (switch, limitadores, mezcladores, amplificadores) Expresar las conclusiones del trabajo en lenguaje técnico adecuado.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Study plan: Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [956]Català
5 p, 104.3 KB

Anglès
5 p, 103.3 KB

Castellà
5 p, 103.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir