Sistemes Multimèdia [102754]
Vilariño Freire, Fernando Luis
Serra Ruíz, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Multimedia Systems
Título variante: Sistemas Multimedia
Fecha: 2019-20
Resumen: Les Tecnologies de la Informació pretenen aconseguir que en qualsevol lloc i en qualsevol moment puguem accedir -amb diferents tipus de dispositius i per diferents xarxes- a informació multimèdia. La Societat de la Informació és una de les aventures actuals i per a la seva construcció és necessari el desenvolupament d'idees i productes innovadors basats en les tecnologies esmentades. Després d'introduir la convergència entre els diferents canals pels que arriba als usuaris informació multimèdia (TV digital i internet), s'entra en els estàndards d'imatge JPEG i vídeo MPEG que permeten representar i transmetre aquesta informació. La transmissió d'aquestes dades ja sigui pel canal Internet, pels de Televisió o pels de telefonia mòbil porta a algunes aplicacions característiques amb les corresponents interfícies d'usuari. S'introdueixen els estàndards per poder descriure la metadata associada al Vídeo Digital i algunes tècniques d'anotació automàtica. De cara a assolir un coneixement profund de la metodologia associada a la definició d'estàndards, es realitzaran i crearan estudis qualitatius i quantitatius sobre diversos algorismes coneguts. 1 Per últim s'introdueix el tema de Software as a Service (SaaS) des d'una perspectiva moderna de manipulació i gestió dels continguts multimèdia, fent servir les eines de Cloud Computing com a element possibilitador de l'obtenció de valor a partir dels contiguts digitals. Els objectius presentats s'abordaran des d'una perspectiva teòrica, i també pràctica, incloent-hi l'edició d'informes. Tota aquesta aproximació ve donada en el context de l'estudi dels llindars perceptuals del sistema visual humà (HVS), la qual cosa ens permetrà entendre el perquède les múltiples decisions tecnològiques.
Resumen: Las Tecnologías de la Información pretenden conseguir que en cualquier lugar y en cualquier momento podamos acceder -con diferentes tipos de dispositivos y por diferentes redes- a información multimedia. La Sociedad de la Información es una de las aventuras actuales y para su construcción es necesario el desarrollo de ideas y productos innovadores basados en las tecnologías mencionadas. Después de introducir la convergencia entre los diferentes canales por los que llega a los usuarios información multimedia (TV digital e internet), se entra en los estándares de imagen JPEG y vídeo y multimedia MPEG que permiten representar y transmitir esta información. La transmisión de estos datos ya sea por el canal Internet, por los de Televisión o por los de telefonía móvil lleva a la definición de determinadas aplicaciones con las correspondientes interfaces de usuario. Se introducen los estándares para poder describir la metadata asociada al Multimedia y algunas técnicas de anotación automática. De cara a alcanzar un conocimiento profundo de la metodología asociada a la definición de estándares, se realizarán y crearán estudios cualitativos y cuantitativos sobre varios algoritmos conocidos. 1 Por último se introduce el tema de Software as a Service (SaaS) desde una perspectiva moderna de manipulación y gestión de los contenidos multimedia, utilizando las herramientas de Cloud Computing como elemento posibilitador de la obtención de valor a partir de los contenidos digitales. Los objetivos presentados se abordarán desde una perspectiva teórica, y también práctica, incluyendo la edición de informes. Toda esta aproximación viene dada en el contexto del estudio de los umbrales perceptuales del sistema visual humano (HVS), lo quenos permitirá entender el porqué de las múltiples decisiones tecnológicas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]Català
6 p, 110.9 KB

Anglès
6 p, 107.6 KB

Castellà
6 p, 108.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-02-29   Favorit i Compartir