Arquitectura de computadors [102775]
Senar Rosell, Miquel Àngel
Moure, Juan C
Marco Sola, Santiago
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Computer Architecture
Título variante: Arquitectura de Computadores
Fecha: 2019-20
Resumen: 1. Entendre les tècniques arquitectòniques basades en paral·lelisme per millorar el rendiment del computador. 2. Entendre el principi de localitat d'accés a dades i les solucions arquitectòniques aplicades a la jerarquia de memòria. 3. Descriure les tècniques d'avaluació de rendiment, les mètriques emprades, i els mètodes de visualització de resultats. 4. Avaluar el rendiment de fragments d'aplicacions en sistemes de còmput multi-nucli i GPU, seleccionant les tècniques d'avaluació adequades. 5. Analitzar els colls d'ampolla del rendiment de l'execució d'un fragment de programa: límits per capacitat d'execució dels recursos del computador, límits per dependències de dades i latències de les operacions, i límits per fallades a la jerarquia de memòria. 6. Fer servir l'anàlisi per a seleccionar el sistema de còmput adequat a una aplicació i/o aplicar optimitzacions del codi que millorin el seu paral·lelisme (a nivell d'instrucció i de fils d'execució) i la localitat d'accés a les dades.
Resumen: 1. Entender las técnicas arquitectónicas basadas en paralelismo para mejorar el rendimiento del computador. 2. Entender el principio de localidad de acceso a datos y las soluciones arquitectónicas aplicadas a la jerarquía de memoria. 3. Describir las técnicas de evaluación de rendimiento, las métricas empleadas, y los métodos de visualización de resultados. 4. Evaluar el rendimiento de fragmentos de aplicaciones en sistemas de cómputo multi-núcleo y GPU, seleccionando las técnicas de evaluación adecuadas. 5. Analizar los cuellos de botella del rendimiento de la ejecución de un fragmento de programa: límites para capacidad de ejecución de los recursos del computador, límites para dependencias de datos y latencias de las operaciones, y límites por fallos en la jerarquía de memoria. 6. Utilizar el análisis para seleccionar el sistema de cómputo adecuado a una aplicación y / o aplicar optimizaciones del código que mejoren su paralelismo (a nivel de instrucción y de hilos de ejecución) y la localidad de acceso a los datos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Grau en Enginyeria Informàtica [958]Català
6 p, 111.3 KB

Anglès
6 p, 108.7 KB

Castellà
6 p, 109.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2021-06-12   Favorit i Compartir