Microprocessadors i Perifèrics [102793]
Rexachs del Rosario, Dolores Isabel Rexachs del Rosario
Mostaccio Mancini, Diego Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Microprocessors and Peripherals
Título variante: Microprocesadores y Periféricos
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura de la Menció d'Enginyeria de Computadors, s'emmarca en el tercer curs, segon semestre de la titulació dins de la matèria "Disseny de sistemes de còmput orientats a aplicacions" Microprocessadors i Perifèrics està relacionada amb les assignatures de Fonaments de Computadors, Sistemes Operatius, Estructura de Computadors i Arquitectura de Computadors. Al llarg de l'assignatura l'estudiant veurà com dissenyar sistemes basats en microprocessadors i dispositius perifèrics, considerant els reptes actuals del disseny de sistemes de còmput orientat a aplicacions, com ara prestacions, fiabilitat, consum, i cost. L'objectiu de l'assignatura és que els estudiants comprenguin els components fonamentals que s'utilitzen en el disseny de sistemes basats en processadors digitals (microprocessadors i dispositius perifèrics) i com s'interconnecten, analitzant les diferents interfícies. Aplicar els coneixements sobre arquitectura de computadors i disseny de sistemes per seleccionar les característiques del microprocessador i perifèrics i els seus controladors, que millor s'adaptin a les necessitats de l'aplicació. 1 Seleccionar la plataforma més adequada per al disseny d'un sistema per a una aplicació específica i dissenyar i desenvolupar la solució basada en el microcontrolador seleccionat. Es pretén que els estudiants coneguin la tecnologia, l'arquitectura interna dels processadors i els perifèrics i tinguin la capacitat de seleccionar, programar i adaptar-los a les necessitats específiques de cada aplicació considerant prestacions, fiabilitat, cost, consum, reciclatge, . . .
Resumen: Esta asignatura de la Mención de Ingeniería de Computadores, se enmarca en el tercer curso, segundo semestre de la titulación, dentro de la materia "Diseño de sistemas de cómputo orientados a las aplicaciones" Microprocesadores y Periféricos está relacionada con las asignaturas de Fundamentos de Computadores, Sistemas Operativos, Estructura de Computadores y Arquitectura de Computadores. A lo largo de la asignatura el estudiante verá cómo diseñar sistemas basados en microprocesadores y dispositivos periféricos, considerando los retos actuales del diseño de sistemas de cómputo orientado a aplicaciones tales como prestaciones, fiabilidad, consumo, coste. El objetivo de la asignatura es que los estudiantes comprendan los componentes fundamentales que se utilizan en el diseño de sistemas basados en procesadores digitales (mmicroprocesadores y dispositivos periféricos) y cómo se interconectan, analizando las distintas interfaces. Aplicar los conocimientos sobre arquitectura de computadores y diseño de sistemas para seleccionar las características del microcontrolador, periféricos y controladores de periféricos que mejor se adapten a las necesidades de la aplicación. Seleccionar la plataforma más adecuada para el diseño de un sistema para una aplicación específica y diseñar y desarrollar la solución basada en el microcontrolador seleccionado. 1 Se pretende que los estudiantes conozcan la tecnología, la arquitectura interna de los microcontroladores y los periféricos y que tengan la capacidad de seleccionar, programar y adaptarlos a las necesidades específicas de cada aplicación considerando prestaciones, fiabilidad, coste, consumo, reciclaje, . . . Enviar comentarios Historial Guardadas Comunidad.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Grau en Enginyeria Informàtica [958]Català
5 p, 125.3 KB

Anglès
4 p, 91.5 KB

Castellà
5 p, 121.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir