Reactors, Instrumentació i Control [103226]
Pérez Cañestro, Julio Octavio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Reactors, Instrumentation and Control
Título variante: Reactores, Instrumentación y Control
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura Reactors, instrumentació i control en la titulació. Aquesta és una assignatura de segon curs, de caràcter obligatori, que inicia als estudiants en els sistemes en els que tenen lloc reaccions, el concepte i tipus de reactors ideals i les principals desviacions d'aquesta idealitat. En aquest sentit, es partirà de la base que l'alumne ha cursat l'assignatura Fonaments de Processos, i per tant coneix els balanços de matèria i energia i els sap aplicar en sistemes sense reacció. D'altra banda, qualsevol equip o procés, sigui a nivell industrial o de laboratori o fins i tot casolà requereix un seguiment de la seva operació i un control d'aquesta. Per tant, s'introduirà a l'alumne en les bases del control i de la instrumentació necessària per dur-lo a terme i per fer el seguiment d'un equip, instal·lació o procés. Es donarà importància també a les conseqüències ambientals i econòmiques de l'elecció del reactor adequat i del sistema de control més adient. Els objectius formatius de l'assignatura són: 1. Aplicar els principis de l'enginyeria química a l'estudi de reactors ideals i establir les principals desviacions de la idealitat. 2. Determinar la necessitat d'un sistema de control, identificar les variables a controlar i reconèixer i diferenciar els instruments necessaris per dur a terme aquest control. 3. Conèixer les conseqüències ambientals i econòmiques derivades de l'elecció d'un reactor i d'un sistema de control.
Resumen: La asignatura Reactores, instrumentación y control en la titulación. Esta es una asignatura de segundo curso, de carácter obligatorio, que inicia a los estudiantes en los sistemas de producción que incluyen reacciones químicas, el concepto y tipos de reactores ideales y las principales desviaciones de esta idealidad. En este sentido, se partirá de la base que el alumno ha cursado la asignatura Fundamentos de Procesos, y que por tanto concece los balances de materia y energía en sistemas sin reacción química. Por otra parte, cualquier equipo o proceso, sea a nivel industrial o de laboratorio o incluso casero requiere un seguimiento de la operación y control de la misma. Por tanto, se introducirá al alumno en las bases del control y de la instrumentación necesaria para llevarlo a cabo y para realizar el seguimiento del equipo, instalación o proceso. Se dará importancia también a las consecuencias ambientales y económicas de la elección del reactor adecuado y del sistema de control idóneo en cada caso.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
5 p, 106.6 KB

Anglès
5 p, 106.2 KB

Castellà
5 p, 105.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2021-06-12   Favorit i Compartir