Química II [103263]
Gené Torrabadella, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Chemistry II
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura Química II en la titulació. Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica, que reforça els fonaments bàsics de química general que té l'estudiant, introdueix el concepte de procés analític i desenvolupa les principals tècniques d'anàlisi química, clàssiques i instrumentals. Aquests coneixements i habilitats seran molt necessaris per l'estudiant en assignatures de cursos posteriors on es desenvolupen en profunditat les metodologies d'anàlisi d'aliments. Les pràctiques de laboratori relacionades amb aquesta assignatura (anàlisi química clàssica i instrumental) es realitzaran en l'assignatura "Experimentació al laboratori". Objectius de l'assignatura: 1) Aplicar l'estequiometria per realitzar càlculs en reaccions químiques totalment desplaçades cap a la formació de productes. 2) Descriure, interpretar i aplicar el concepte d'equilibri químic i els diferents equilibris iònics en solució aquosa: àcid-base, precipitació, complexació i redox. 3) Reconèixer, descriure i diferenciar les diferents etapes d'un procés analític. 4) Descriure el fonament de les tècniques clàssiques d'anàlisi química (gravimetria i volumetria). 5) Descriure i diferenciar el fonament i la instrumentació de les principals tècniques instrumentals d'anàlisi (òptiques i electroquímiques). 1 6) Descriure les principals tècniques de separació cromatogràfiques. 7) Aplicar els fonaments de les diferents tècniques analítiques a la resolució de problemes d'anàlisi química.
Abstract: La asignatura Química II en la titulación. Se trata de una asignatura de primer curso, de formación básica, que refuerza los fundamentos básicos de química general que tiene el estudiante, introduce el concepto de proceso analítico y desarrolla las principales técnicas de análisis químico, clásicas e instrumentales. Estos conocimientos y habilidades serán muy necesarios para el estudiante en asignaturas de cursos posteriores donde se desarrollan en profundidad las metodologías de análisis de alimentos. Las prácticas de laboratorio relacionadas con esta asignatura (análisis químico clásica e instrumental) se realizarán en la asignatura "Experimentación en el laboratorio". Objetivos de la asignatura: 1) Aplicar la estequiometría para realizar cálculos en reacciones químicas totalmente desplazadas hacia la formación de productos. 2) Describir, interpretar y aplicar el concepto de equilibrio químico y los diferentes equilibrios iónicos en solución acuosa: ácido-base, precipitación, complejación y redox. 3) Reconocer, describir y diferenciar las diferentes etapas de un proceso analítico. 4) Describir el fundamento de las técnicas clásicas de análisis químico (gravimetría y volumetría). 5) Describir y diferenciar el fundamento y la instrumentación de las principales técnicas instrumentales de análisis (ópticas y electroquímicas). 6) Describir las principales técnicas de separación cromatográficas. 1 6) Describir las principales técnicas de separación cromatográficas. 7) Aplicar los fundamentos de las diferentes técnicas analíticas a la resolución de problemas de análisis químico.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
5 p, 118.6 KB

Anglès
4 p, 89.1 KB

Castellà
5 p, 117.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-07-26   Favorit i Compartir