Pràctica Clínica Assistencial I [104070]
Molero Mesa, Jorge
Azagra Ledesma, Rafael
Mundet Tuduri, Javier
Flor Escriche, Xavier
Grau Majo, Inmaculada
López López, Maria Isabel
Bassa Massanas, Alexandre
Altaba Barceló, Ana María
Juvanteny Gorgals, Joan
Lopez Exposito, Francisco
Gonzalez Saavedra, Maria Isabel
Juncosa Font, Sebastián
Güell Parnau, Sílvia
Mengual Martinez, Lucas
Lugo Márquez, Sara
Bosch Fontcuberta, Jose Maria
Llussa Arboix, Judit
Morera Garcia, Marta
Wilke Trinxant, Maria Asuncion
De Cardona Recasens, Eva
Llauger Rossello, Maria Antonia
Llovet Lombarte, Jose Miguel
Bare Mañas, Montserrat
Mulero Collantes, Miriam
Maranges Comella, Maria Isabel
Pérez León, Noemí
Escobar Oliva, Ana Belén
Mas Casals, Ariadna
Cirera Amores, Maria Carme
Rodríguez Mas, Montserrat
Blanch Mon, Alba
Díaz-Gete, Laura
Rebollar Gil, Mónica
Cánovas Zaldúa, Yoseba
Garaicoechea Iturriria, Ana Isabel
Cos Claramunt, Francesc Xavier
Piquer Farres, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Clinical Care Practice I
Títol variant: Práctica Clínica Asistencial I
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura es cursa el primer semestre del primer curs del Grau de Medicina i forma part del grup de les assignatures de caràcter obligatori. En la perspectiva educativa, la realització de la "Pràctica Clínica Assistencial I" pretén ser una oportunitat perquè l'estudiant que inicia el Grau de Medicina pugui endinsar-se en el sistema sociosanitari des de la seva base: l'atenció primària. L'estudiant accedeix per la mateixa porta d'entrada que ho fan els pacients, els seus familiars i els altres usuaris. La "Pràctica Clínica Assistencial I" s'inscriu en el paradigma de l'aprenentatge des de l'acció - és a dir, des de la pràctica que dia a dia protagonitzen els professionals del sistema sanitari -, i vol situar-se tant en la perspectiva d'aprendre a aprendre com de la promoció global de la salut. Així mateix, postula la necessitat que l'alumnat contacti de forma precoç amb el seu primer nivell d'atenció i porta del sistema sanitari. En conseqüència, l'assignatura proporciona oportunitats perquè els alumnes puguin adquirir coneixements i desenvolupar habilitats i actituds relacionades amb els contextos propis de l'atenció bàsica de salut i de la pràctica de la professió mèdica en la comunitat que serviran. Els objectius i continguts d'aquesta assignatura es complementen amb els de les assignatures "Introducció a les Ciències de la Salut" (ICS) i "Aprenentatge Integrat en Medicina I (AIM I)".
Resum: La asignatura se imparte en el primer semestre del primer curso del grado de Medicina y forma parte del grupo de las asignaturas de carácter obligatorio. En la perspectiva educativa, la realización de la Práctica Clínica Asistencial I pretende ser una oportunidad para que los estudiantes que inician el grado de Medicina puedan adentrarse en el sistema sociosanitario desde su base: la atención primaria. Los alumnos acceden por la misma puerta de entrada que lo hacen los pacientes, sus familiares y otros usuarios. La Práctica Clínica Asistencial I se inscribe en el paradigma del aprendizaje desde la acción, es decir, desde la práctica que día a día protagonizan los profesionales del sistema sanitario, y quiere situarse tanto en la perspectiva de aprender a aprender como de la promoción global de la salud. Asimismo, postula la necesidad de que el alumnado contacte de forma precoz con el primer nivel de atención y puerta del sistema sanitario. En consecuencia, la asignatura proporciona oportunidades para que los alumnos puedan adquirir conocimientos y desarrollar habilidades y actitudes relacionadas con los contextos propios de la atención básica de salud y de la práctica de la profesión médica en la comunidad en la que servirán. Los objetivos y contenidos de esta asignatura se complementan con los de las asignaturas de Introducción a las Ciencias de la Salud (ICS) y Aprendizaje Integrado en Medicina I (AIM I).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 113.4 KB

Anglès
6 p, 110.5 KB

Castellà
6 p, 114.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2022-07-19   Favorit i Compartir