Sistemes de Gestió Documental [42112]
Nualart Mercadé, Raimon
Biarge Gallardo, Blanca-Georgina
Universitat Autònoma de Barcelona. Esc. Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Additional title: Records Management System
Additional title: Sistemas de Gestión Documental
Date: 2019-20
Abstract: Línia formativa 1 (L1): Sistemes de gestió documental Capacitar l'estudiant per: Dissenyar un Sistema de gestió aplicat als documents (SGD) adequat a les necessitats i recursos de les organitzacions. Planificar la implementació d'un SGD. Conèixer els components, eines i instruments que integren un SGD i les seves relacions i interdependències. Implantar un SGD. Avaluar i millorar un SGD. Línia formativa 2 (L2): Documents electrònics i preservació digital Capacitar l'estudiant per: Identificar i conèixer l'estructura, els components i les característiques dels documents electrònics amb 1 Identificar i conèixer l'estructura, els components i les característiques dels documents electrònics amb condicions d'integritat, fiabilitat i autenticitat. Aprendre i conèixer el valor de la signatura electrònica i els serveis relacionats amb la certificació digital. Conèixer els serveis d'administració electrònica aplicables a la gestió de documents electrònics. Comprendre la funció de les metadades en l'administració, la gestió i recuperació dels documents electrònics. Adquirir coneixements i habilitats per dissenyar i implementar esquemes de metadades. Definir i aplicar mètodes i tècniques per gestionar la documentació electrònica: captura, classificació, descripció, avaluació i accés. Aprendre a elaborar polítiques de preservació digital per fer front als problemes de la preservació dels documents electrònics a llarg termini. Aprendre a dissenyar un sistema de gestió de documents electrònics.
Abstract: Línea formativa 1 (L1): Sistemas de gestión documental Capacitar al estudiante para: Diseñar un Sistema de gestión aplicado a los documentos (SGD) adecuado a las necesidades y recursos de las organizaciones. Planificar la implementación de un SGD. Conocer los componentes, herramientas e instrumentos que integran un SGD y sus relaciones e interdependencias. Implantar un SGD. Evaluar y mejorar un SGD. Línea formativa 2 (L2): Documentos electrónicos y preservación digital Capacitar al estudiante para: Identificar y conocer la estructura, los componentes y las características de los documentos 1 Identificar y conocer la estructura, los componentes y las características de los documentos electrónicos con condiciones de integridad, fiabilidad y autenticidad. Aprender y conocer el valor de la firma electrónica y los servicios relacionados con la certificación digital. Conocer los servicios de administración electrónica aplicables a la gestión de documentos electrónicos. Comprender la función de los metadatos en la administración, la gestión y recuperación de los documentos electrónicos. Adquirir conocimientos y habilidades para diseñar e implementar esquemas de metadatos. Definir y aplicar métodos y técnicas para gestionar la documentación electrónica: captura, clasificación, descripción, evaluación y acceso. Aprender a elaborar políticas de preservación digital para hacer frente a los problemas de la preservación de los documentos electrónicos a largo plazo. Aprender a diseñar un sistema de gestión de documentos electrónicos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Arxivística i Gestió de Documents [4312208]
Study plan: Màster Universitari en Arxivística i Gestió de Documents [996]Català
9 p, 119.6 KB

Anglès
9 p, 118.9 KB

Castellà
9 p, 119.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-02-06   Favorit i Compartir