Una Sola Salut: Introducció, Política Sanitària i Mètodes Epidemiològics i Estadístics [43755]
Allepuz Palau, Alberto
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: One Health: Introduction, Health Policy and Epidemiological & Statistical Methods
Títol variant: Una Sola Salud: Introducción, Política Sanitaria y Métodos Epidemiológicos y Estadísticos
Data: 2019-20
Resum: Es proporcionaran les definicions, els objectius i el coneixement crític de la naturalesa multidisciplinària del concepte d'Una Sola Salut com a estratègia per a la resolució de problemes, centrant-se en el control de la salut pel que fa a les persones, els animals domèstics i salvatges i en el ecosistema relacionat. Es detallaran els organismes i institucions oficials implicats, les seves funcions, competències i interaccions. L'anàlisi de riscos definit en l'acord SPS, és un procés seqüencial comprès per l'Avaluació, Gestió i Comunicació del risc que ha d'estar exposat de forma transparent ia l'abast de totes les institucions i governs públics o organitzacions privades. Per això cada institució a nivell regional, nacional, comunitari o a nivell internacional té assignats organisme (s) i entitats responsables en l'anàlisi de riscos, que s'aniran mostrant al llarg del mòdul. Tenint en compte la necessitat d'establir una avaluació de riscos adequada, es proveirà d'una sèrie de coneixements teòrics i tècnics útils per a la identificació del risc i la presa de decisions. En aquest mòdul es aprendran nocions bàsiques d'epidemiologia, models estadístics i matemàtics i la seva aplicació als estudis epidemiològics i a l'avaluació del risc.
Resum: Se proporcionarán las definiciones, los objetivos y el conocimiento crítico de la naturaleza multidisciplinar del concepto de Una Sola Salud como estrategia para la resolución de problemas, centrándose en el control de la salud con respecto a las personas, los animales domésticos y salvajes y en el ecosistema relacionado. Se detallarán los Organismos e Instituciones oficiales implicados, sus funciones, competencias e interacciones. El análisis de riesgos definido en el acuerdo SPS, es un proceso secuencial comprendido por la Evaluación, Gestión y Comunicación del riesgo que debe estar expuesto de forma transparente y al alcance de todas las instituciones y gobiernos públicos u organizaciones privadas. Por ello cada institución a nivel regional, nacional, comunitario o a nivel internacional tiene asignados organismo(s) y entidades responsables en el análisis de riesgos, que se irán mostrando a lo largo del módulo. Teniendo en cuenta la necesidad de establecer una evaluación de riesgos adecuada, se proveerá de una serie de conocimientos teóricos y técnicos útiles para la identificación del riesgo y la toma de decisiones. En este módulo se aprenderán nociones básicas de epidemiología, modelos estadísticos y matemáticos y su aplicación a los estudios epidemiológicos y a la evaluación del riesgo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [4315915]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [1348]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 108.9 KB

Anglès
6 p, 107.9 KB

Castellà
6 p, 109.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir