Aplicació Multidisciplinària d'Una Sola Salut en les Zoonosis Majors i Endèmiques [43757]
Martín Castillo, Margarita
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Multidisciplinary Application of One Health in Major and Endemic Zoonoses
Additional title: Aplicación Multidisciplinar de una Sola Salud en las Zoonosis Mayores y Endémicas
Date: 2019-20
Abstract: En aquest mòdul es presentaran els conceptes generals de les zoonosis i els mecanismes evolutius dels agents infecciosos per persistir, malgrat l'atac del sistema immune, i dels agents o estratègies terapèutiques actuals i futures. S'avaluarà la rellevància i repercussió final d'aquests mecanismes de fuita i resistència dels patògens en la salut pública. Seguint un format de taula rodona per a cada sessió monogràfica, es detallaran els mecanismes biològics, epidemiològics, patogènics, de diagnòstic i control/profilaxi de les zoonosis més importants en termes de prevalença o gravetat de la malaltia. En aquestes sessions monogràfiques es debatrà la malaltia sota els diversos enfocaments d'Una Sola Salut: interfície home-animal-ecosistema-fauna salvatge-vectors pels professionals involucrats de cada sector de la sanitat. En cadascun dels temes, s'abordaran les qüestions principals estimulant la participació i el possible debat dels estudiants, amb la finalitat d'implicar i integrar els diferents punts de vista dels professionals de cada sector de salut. Prèviament a cada sessió, els estudiants hauran de llegir articles científics o documents tècnics relacionats amb el tema, així com hauran de treballar de forma autònoma una sèrie de qüestions, exercicis i/o casos plantejats pels docents per a la seva posterior discussió en grup.
Abstract: En este módulo se presentarán los conceptos generales de zoonosis y los mecanismos evolutivos de los agentes infecciosos para persistir a pesar del ataque del sistema inmune y de los agentes o estrategias terapéuticas actuales y futuras. Se evaluará la relevancia y repercusión final de estos mecanismos de escape y resistencia de los patógenos en la salud pública. Siguiendo un formato de mesa redonda para cada sesión monográfica, se detallarán los mecanismos biológicos, epidemiológicos, patogénicos, de diagnóstico y control/profilaxis de las zoonosis más importantes en términos de prevalencia o gravedad de la enfermedad. En estas sesiones monográficas se debatirá la enfermedad bajos los diversos enfoques de Una Sola Salud: interfaz hombre-animal-ecosistema-fauna salvaje-vectores por los profesionales involucrados de cada sector de la sanidad. En cada uno de los temas, se abordarán las cuestiones principales estimulando la participación y el posible debate de los estudiantes, con el fin de implicar e integrar los diferentes puntos de vista de los profesionales de cada sector de salud. Previamente a cada sesión, los estudiantes deberán leer artículos científicos o documentos técnicos relacionados con el tema, así como deberán trabajar de forma autónoma una serie de cuestiones, ejercicios y/o casos planteados por los docentes para su posterior discusión en grupo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [4315915]
Study plan: Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [1348]Català
5 p, 107.3 KB

Anglès
5 p, 105.2 KB

Castellà
5 p, 106.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir