Bases biològiques de la patologia [101883]
Casademont Pou, Jordi
Arroyo Díaz, Juan Antonio
Hernandez de Sosa, Nerea
de Benito Hernández, María Natividad
Lopez Contreras Gonzalez, Joaquin
Filella Agullo, David
Mascaro Lamarca, Jordi
Matas Pericas, Laia
Díaz Torne, César
Francia Santamaría, Esther
Laiz Alonso, Ana María
Torres Bonafonte, Olga Herminia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Biological basis of Pathology
Additional title: Bases biológicas de la patología
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura es programa a tercer curs del Grau a les Unitats Docents Hospitalàries, un cop s'han assolit els coneixements bàsics sobre l'estructura i funció del cos humà. El seu objectiu és l'estudi de la fisiopatologia orientada a la comprensió dels aspectes generals i bàsics de les 1 El seu objectiu és l'estudi de la fisiopatologia orientada a la comprensió dels aspectes generals i bàsics de les malalties. L'estudiant haurà d'entendre què és la persona malalta i la relació que els professionals de les ciències de la salut estableixen amb el pacient a través de l'anàlisi de les dades subjectives que l'afligeixen i de les dades objectives que aporten l'examen físic i els exàmens complementaris elementals que s'utilitzen per a arribar a un diagnòstic. Li oferirà la perspectiva de com els clínics, amb qui haurà d'interactuar i col·laborar, veuen la malaltia. Constitueix, per tant, un contacte de l'estudiant amb la clínica a partir d'una anàlisi global i sistematitzada dels trets de la fisiopatologia de les principals malalties, de manera complementària als continguts de les assignatures relacionades amb els procediments diagnòstics i terapèutics (tècniques generals de laboratori, microbiologia i parasitologia, imatge biomèdica, anatomia patològica i farmacologia general) programades també durant els estudis.
Abstract: La asignatura se programa en el tercer curso del Grado en las Unidades Docentes Hospitalarias, una vez se han alcanzado los conocimientos básicos sobre la estructura y función del cuerpo humano. Su objetivo es el estudio de la fisiopatología orientada a la comprensión de los aspectos generales y básicos de las enfermedades. El estudiante deberá entender qué es la persona enferma y la relación que los profesionales de las ciencias de la salud establecen con el paciente a través del análisis de los datos subjetivos que la aquejan y de los datos objetivos que aportan la examen físico y los exámenes complementarios elementales que se utilizan para llegar a un diagnóstico. Le ofrecerá la perspectiva de cómo los clínicos, con quien deberá interactuar y colaborar, ven la enfermedad. Constituye, por tanto, un contacto del estudiante con la clínica a partir de un análisis global y sistematizada de los rasgos de la fisiopatología de las principales enfermedades, de manera complementaria a los contenidos de las asignaturas relacionadas con los procedimientos diagnósticos y terapéuticos (técnicas generales de laboratorio, microbiología y parasitología, imagen biomédica, anatomía patológica y farmacología general) programadas también durante los estudios.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciències Biomèdiques [2501230]
Study plan: Grau en Ciències Biomèdiques [832]Català
6 p, 112.1 KB

Anglès
6 p, 108.3 KB

Castellà
6 p, 109.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir