Sistemes Ciberfísics [104544]
Ribas Xirgo, Lluís
Casanova, Raimon
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Cyber-Physical Systems
Título variante: Sistemas Ciberfísicos
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura és la primera de la matèria de Sistemes ciberfísics, en la qual es tracta les ciutats com a autèntics sistemes ciberfísics en els que es combina el programari amb la ciutat. En aquest sentit, les dades que es capturen dels entorns urbans es transmeten i processen per a la presa de decisions que, finalment, acaba en accions de control que afecten els mateixos entorns urbans. . En aquest context, a l'assignatura de Sistemes ciberfísics es tracta que l'alumnat assoleixi els objectius següents: Conèixer com es tanca en llaç de control en els sistemes ciberfísics urbans. Tenir nocions dels requeriments habituals dels sistemes ciberfísics, inclosos els de temps real. Comprendre els aspectes de seguretat, fiabilitat i robustesa dels sistemes. Conèixer la metodologia del desenvolupament del programari dels sistemes ciberfísics. Entendre els diversos models de càlcul dels sistemes. 1 Entendre els diversos models de càlcul dels sistemes. Tenir habilitat pràctica amb el disseny i manipulació dels models de càlcul orientats a estats. Saber estimar costos d'implementació a partir dels models de càlcul dels sistemes. Tenir els rudiments de programació per a la implementació del programari de control en els sistemes ciberfísics.
Resumen: Esta asignatura es la primera de la materia de Sistemas ciberfísicos, en la que se trata a las ciudades como auténticos sistemas ciberfísicos en los que se combina el software con la ciudad. En este sentido, los datos que se capturan de los entornos urbanos se transmiten y procesan para la toma de decisiones que, finalmente, acaba en acciones de control que afectan a los mismos entornos urbanos. En este contexto, en la asignatura de Sistemas ciberfísicos se trata de que el alumnado alcance los objetivos siguientes: Conocer cómo se cierra en lazo de control en los sistemas ciberfísicos urbanos. Tener nociones de los requerimientos habituales de los sistemas ciberfísicos, incluidos los de tiempo real. Comprender los aspectos de seguridad, fiabilidad y robustez de los sistemas. Conocer la metodología del desarrollo del software de los sistemas ciberfísicos. Entender los diversos modelos de cálculo de los sistemas. Tener habilidad práctica con el diseño y manipulación de los modelos de cálculo 1 Tener habilidad práctica con el diseño y manipulación de los modelos de cálculo orientados a estados. Saber estimar costes de implementación a partir de los modelos de cálculo de los sistemas. Tener los rudimentos de programación para la implementación del software de control en lossistemas ciberfísicos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [2503743]
Plan de estudios: Grau en Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [1395]Català
6 p, 110.8 KB

Anglès
6 p, 109.7 KB

Castellà
6 p, 110.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir