Learned Helplessness : influence of patriarchal violence in Edna O'Brien's The Country Girls Trilogy
Montes Venegas, Cristina
Curbet, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2019
Descripción: 33 pag.
Resumen: The Country Girls Trilogy (1986) narrates Caithleen's tragic life story and its consequences. I argue that the violence caused in Caithleen's childhood conditions her adulthood. Parting from Caithleen's parental abuse and her mother's death, I explore their influence in Caithleen alongside the policies, economy and religiosity of Ireland. I defend that Caithleen's emotional development gets interrupted due to the abuse and shapes her attachment and romantic escapism. I also examine how her mother's death consolidates her attachment and romantic delusion. Lastly, I demonstrate the influence of Catholicism and patriarchy on women's lives to prove Caithleen's selfhood depletion and eventual suicide.
Resumen: La Trilogia Les Noies de Camp (1986) narra la tràgica història de Caithleen i les seves conseqüències. Aquesta recerca es centra en com la violència ocasionada a la infantesa de Caithleen condiciona la seva adultesa. Partint des del maltractament patern i la mort maternal, estudio aquestes influències en Caithleen junt amb les polítiques, economia i religiositat d'Irlanda. Examino com el seu desenvolupament emocional s'ha vist interromput degut al maltractament, com aquest modela el seu aferrament i il·lusions romàntiques i com es consoliden amb la mort de la seva mare. Finalment, analitzo la influència catòlica i patriarcal en la vida de les dones per a demostrar la destrucció gradual de Caithleen i el seu suïcidi.
Resumen: La Trilogía Las Chicas de Campo (1986) narra la trágica historia de Caithleen y sus consecuencias. Mi trabajo se centra en cómo la violencia ocasionada en la infancia de Caithleen condiciona su vida adulta. Partiendo desde el abuso paterno y la muerte de su madre, estudio estas influencias en Caithleen junto con las políticas, economía y religiosidad de Irlanda. Examino cómo su desarrollo emocional se ha visto interrumpido debido al maltrato, cómo éste moldea su apego e ilusiones románticas y cómo se consolidan con la muerte de su madre. Finalmente, analizo la influencia católica y patriarcal en la vida de las mujeres a fin de demostrar la destrucción gradual de Caithleen y su suicidio.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès.
Titulación: Estudis anglesos [2500245]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Estudis Anglesos [801]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Edna O'Brien ; The Country Girls Trilogy ; Caithleen Brady ; Childhood trauma ; Psychoanalysis ; Feminism ; Gender roles ; Catholicism ; Patriarchal abuse ; Trilogia Les Noies de Camp ; Trauma infantil ; Psicoanàlisi ; Feminisme ; Rols de gènere ; Catolicisme ; Abús patriarcal ; Trilogía Las Chicas de Campo ; Psicoanálisis ; Feminismo ; Roles de género ; Catolicismo ; Abuso patriarcal33 p, 495.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Filosofía y Letras. TFG

 Registro creado el 2019-07-22, última modificación el 2019-10-02   Favorit i Compartir