El sistema arxivístic del Quebec (Canadà) : comparació amb el sistema arxivístic català
Pino Andújar, Carlos
Perpinyà i Morera, Remei, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicació: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2011
Descripció: 65 p.
Resum: La present obra té per objectiu particularitzar i parangonar el sistema arxivístic de la província del Quebec, al Canadà, i el sistema arxivístic de Catalunya. De cascun, se n'analitzen els òrgans directors i consultius, quins centres en formen part i si hi ha una xarxa de centres, els lligams que hi ha entre els diferents arxius i la reglamentació en matèria d'arxius. També s'hi estudia la política de gestió documental a les etapes del cicle de vida dels documents i aspectes com ara el personal i la política envers els arxius privats. Hom dedica un capítol propedèutic a definir què és un sistema arxivístic, explanar quins són els seus elements constitutius i els models que hi ha. Encontinent, es descriu el sistema arxivístic de Catalunya i el del Quebec. Per concloure, es comparen tots dos sistemes per tal d'escatir semblances i diferències i extreure'n conclusions. Sistema arxivístic, xarxa d'arxius, normativa arxivística, política de gestió documental, personal d'arxius, Catalunya, Quebec, Canadà.
Resum: El presente trabajo pretende describir y comparar el sistema archivístico de la provincia de Quebec, en Canadá, y el sistema archivístico de Cataluña. De cada uno se analizan sus órganos directores y consultivos del sistema, qué centros forman parte del mismo y si existe una red de centros, las relaciones que existen entre los diferentes archivos y la normativa legal sobre archivística. También se analiza la política de gestión documental en los diferentes estadios del ciclo de vida de los documentos y aspectos como el personal y la política en relación a los archivos privados. A modo de introducción, se dedica un capítulo a definir qué es un sistema archivístico, explicar cuáles son sus elementos constitutivos, así como los diferentes modelos que existen. A continuación, se describe el sistema archivístico de Cataluña y después el de Quebec. Finalmente, se comparan ambos sistemas con el objetivo establecer puntos en común y diferencias y extraer conclusiones. Sistema archivístico, red de archivos, normativa archivística, política de gestión documental, personal de archivos, Cataluña, Quebec, Canadá.
Resum: This paper aims to describe and compare the archival system of the province of Quebec, Canada, and the archival system of Catalonia, Spain. Each of them is analysed about the directors and advisory organizations, which archives are part of it and whether there is a network of archives or not, the relationships between the different archives and the legal regulations on archives in these countries. The document management policy is also analysed in the different stages of documents life cycle and aspects such as personnel, policy on private archives. As an introduction, a chapter is devoted to defining what an archival system is, explaining what its constituent elements are, as well as the different models that exist. Next, the archival system of Catalonia and then the one of Quebec is described. Finally, both archival systems are compared in order to establish common points and differences and draw conclusions. Archival systems, Catalonia, Quebec, Canada, network of archives, archival legislation, records management policy, archives personnel.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Arxivística i Gestió de Documents [4312208]
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Pla d'estudis: Màster Universitari en Arxivística i Gestió de Documents [996]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Arxius - Catalunya ; Arxius - Quebec ; Arxius - Legislació



Adreça original
65 p, 874.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs de recerca

 Registre creat el 2019-07-30, darrera modificació el 2022-08-26



   Favorit i Compartir