Cartografia geològica [101040]
Griera Artigas, Albert
Gómez-Gras, David
Vicens Batet, Enric
Fondevilla Moreu, Víctor
Saura Parramon, Eduard
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Geological Mapping
Títol variant: Cartografía geológica
Data: 2019-20
Resum: La Cartografia Geològica és una assignatura de formació bàsica, integrada dins del bloc de matèria "Geologia". L'objectiu de l'assignatura és que l'estudiant conegui les tècniques geomètriques per a la comprensió i interpretació de la estructura geològica, els mètodes de treball propis de la geologia de camp (adquisició de dades de diversos tipus, confecció de columnes estratigràfiques i de talls geològics de camp), així com les metodologies d'elaboració i d'interpretació de mapes i talls geològics. 1 Per adquirir una bona formació geològica és essencial el domini de la cartografia geològica, és a dir, saber realitzar i poder interpretar mapes geològics. Aquestes dues competències son bàsiques per al geòleg i d'utilitat en totes les branques de la geologia. L'estudiant que superi l'assignatura tindrà una certa destresa en la interpretació de mapes geològics i estarà entrenat en el treball de camp necessari per a l'elaboració d'un mapa geològic d'una zona amb una complexitat mitjana.
Resum: La Cartografía Geológica es una asignatura de formación básica, integrada dentro del bloque de materia "Geología". El objetivo de la asignatura es que el estudiante conozca las técnicas geométricas para la comprensión e interpretación de la estructura geológica, los métodos de trabajo propios de la geología de campo (adquisición de datos, confección de columnas sedimentarias i elaboración de cortes geológicos), así como las metodologías de elaboración e interpretación de mapas y cortes geológicos. Para adquirir una buena formación geológica es esencial un dominio de la cartografía geológica, así como saber realizar y poder interpretar mapas geológicos. Estas dos competencias son básicas para un/a geólogo/a y de utilidad en todas las ramas de la geología. Los estudiantes que superen la asignatura tendrán competencia en la interpretación de mapas geológicos y estarán capacitados en el trabajo de campo necesario para la elaboración de un mapa geológico de una zona con una complejidad media. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Geologia [2500254]
Pla d'estudis: Grau en Geologia [817]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
7 p, 115.9 KB

Anglès
7 p, 111.7 KB

Castellà
7 p, 113.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir