Tècniques de Recerca [42277]
Galais Gonzàlez, Carolina
Ostergaard-Nielsen, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Research Methods
Títol variant: Técnicas de Investigación
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu d'aquest curs és que els estudiants coneguin i sàpiguen aplicar algunes de les principals tècniques d'investigació en ciències socials per a la recopilació i l'anàlisi de dades. Per tal assolir aquests objectius, tractarem tant tècniques quantitatives com qualitatives. Prioritzem qüestions de formació pràctica i d' interpretació per sobre de qüestions estrictament matemàtiques. Les sessions sobre tècniques quantitatives i qualitatius transcorreran en paral·lel durant les 8 setmanes del curs. Les classes combinen classes teòriques amb seminaris i sessions de pràctica de les diferents tècniques. Una part important del curs es fa fora de l'aula per consolidar l'ús d'una selecció de les tècniques d'investigació. 1 Competències específiques Identificar i saber afrontar les principals dificultats metodològiques que es produeixen en una anàlisi de ciències polítiques Treballar amb un conjunt complex i divers de dades i fonts d'informació Dissenyar un projecte de recerca que satisfaci criteris d'excel·lència i anàlisi rigorós. Aplicar aquelles tècniques de recerca qualitatives i quantitatives necessàries per a una anàlisi sistemàtica i rigorosa de la realitat política. Competències transversals Ser capaç d'avaluar la investigació aplicada o acadèmica amb criteris rellevants. Ser capaç de dissenyar projectes de recerca acadèmica i aplicada de manera independent i utilitzant la terminologia, l'argumentació i el marc analític adients. Demostrar la capacitat de llegir i entendre textos especialitzats en anglès.
Resum: El objetivo de este curso es que los estudiantes conozcan y sepan aplicar algunas de las principales técnicas de investigación en ciencias sociales para la recopilación y el análisis de datos. Para alcanzar estos objetivos, trataremos tanto técnicas cuantitativas como cualitativas. Priorizamos cuestiones de formación práctica y de interpretación por encima de cuestiones estrictamente matemáticas. Las sesiones sobre técnicas cuantitativas y cualitativos transcurrirán en paralelo durante las 8 semanas del curso. Las clases combinan clases teóricas con seminarios y sesiones de práctica de las diferentes técnicas. Una parte importante del curso se hace fuera del aula para consolidar el uso de una selección de las técnicas de investigación. competencias específicas 1 competencias específicas Identificar y saber afrontar las principales dificultades metodológicas que se producen en un análisis de ciencias políticas Trabajar con un conjunto complejo y diverso de datos y fuentes de información Diseñar un proyecto de investigación que satisfaga criterios de excelencia y análisis riguroso Aplicar aquellas técnicas de investigación cualitativas y cuantitativas necesarias para un análisis sistemático y riguroso de la realidad política competencias transversales Ser capaz de evaluar investigaciones aplicadas o académicas con criterios relevantes. Ser capaz de diseñar proyectos de investigación académica y aplicada de manera independiente y utilizando la terminología, la argumentación y el marco analítico adecuados. Demostrar la capacidad de leer y entender textos especializados en inglés.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència Política / Political Science [4313335]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Ciència Política / Political Science [1118]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
6 p, 109.1 KB

Anglès
6 p, 110.5 KB

Castellà
6 p, 108.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir