Historia i Civilització Egípcia I [43620]
Cervelló Autuori, Josep
de Rueda Roige, Francesc Josep
Abruña Marti, Heri
Lull Garcia, Jose
Oller Guzman, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Egyptian History and Civilisation I
Additional title: Historia y Civilización Egipcia I
Date: 2019-20
Abstract: El mòdul té com a objectiu general apropar l'estudiants als continguts següents, de manera crítica i sempre a partir de l'anàlisi directe de les fonts textuals, iconogràfiques i arqueològiques i de la lectura de bibliografia especialitzada i actualitzada: 1) Història d'Egipte des dels orígens fins a finals del Regne Antic, a partir de la interpretació de les fonts arqueològiques, iconogràfiques i textuals i parant especial atenció als fenòmens històricoreligiosos. 2) Geografia i geologia descriptiva de l'antic Egipte. 3) Arqueologia descriptiva de l'antic Egipte: materials, tècniques, jaciments, urbanisme, arquitectura en tovot, arquitectura en pedra, arqueologia funerària, cultura material (ceràmica, indústria lítica, metal·lúrgia, objectes de la vida quotidiana). 4) Història de l'art egipci (estatuària, pintura i relleu) i tècniques per a la interpretació i datació de l'obra d'art egípcia.
Abstract: El módulo tiene por objetivo general acercar al estudiante a los siguientes contenidos, de manera crítica y siempre a partir del análisis directo de las fuentes textuales, iconográficas y arqueológicas y de la lectura de bibliografía especializada y actualizada: 1) Historia de Egipto desde los orígenes hasta fines del Reino Antiguo, a partir de la interpretación de las fuentes arqueológicas, iconográficas y textuales y prestando especial atención a los fenómenos histórico-religiosos. 2) Geografía y geología descriptiva del antiguo Egipto. 3) Arqueología descriptiva del antiguo Egipto: materiales, técnicas, yacimientos, urbanismo, arquitectura en adobe, arquitectura en piedra, arqueología funeraria, cultura material (cerámica, industria lítica, metalurgia, objetos de la vida cotidiana). 4) Historia del arte egipcio (estatuaria, pintura y relieve) y técnicas para la interpretación y datación de la obra de arte egipcia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Egiptologia [4315555]
Study plan: Màster Universitari en Egiptologia [1337]Català
16 p, 143.8 KB

Anglès
16 p, 143.4 KB

Castellà
16 p, 143.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-09-09, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir