Estètica Aplicada [43836]
Vilar Roca, Gerard
Bocos Mirabella, Yaiza Ágata
Perez Casanovas, Ager
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Applied Aesthetics
Títol variant: Estética Aplicada
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura té com a subtítol Estetica gustatoria. Com a tal és pionera en el panorama acadèmic internacional. L'objectiu general de l'assignatura és conèixer el vocabulari i argumentari de l'estètica gustatòria com una forma recent i de creixent imporntància de l'estètica aplicada. Els objectius específics de l'assignatura són els següents: 1. La comprensió del gust, tant en el seu ús no metafòric com metafòric, com una forma de coneixement i de comunicabilitat 2. El coneixement dels principals enfocaments teòrics en el tractament d'aquesta qüestió, tant de la tradició com de la contemporaneïtat, i la sistematització conceptual que s'hi pot establir 3. La familiarització amb les pràctiques contemporànies implicades (Food Art, Edible Art, Relacional Art, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism) 4. Comparació dels processos creatius que impliquen les diferents comprensions del gust 5. Cultivar les capacitats i les habilitats per a la crítica gustatòria en l'alumne 6. Configuracions de projectes en estètica gustatòria 7. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFMs i a altres recerques i projectes de l'estudiant.
Resum: La asignatura tiene como subtítulo Estética gustatòria. Como tal es pionera en el panorama académico internacional. El objetivo general de la asignatura es conocer el vocabulario y argumentario de la estética gustatoria como una forma reciente y de creciente imporntancia de la estética aplicada. Los objetivos específicos de la asignatura son los siguientes: 1. La comprensión del gusto, tanto en su uso no metafórico como metafórico, como una forma de conocimiento y de comunicabilidad 2. El conocimiento de los principales enfoques teóricos en el tratamiento de esta cuestión, tanto de la tradición como de la contemporaneidad, y la sistematización conceptual que se puede establecer 3. La familiarización con las prácticas contemporáneas implicadas (Food Art, Edible Art, Arte Relacional, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism) 4. Comparación de los procesos creativos que implican las diferentes comprensiones del gusto 5. Cultivar las capacidades y las habilidades para la crítica gustatòria en el alumno 6. Configuraciones de proyectos en estética gustatòria 7. Proyección, en su caso, de los conocimientos de la asignatura los futuros TFMs y otras investigaciones y proyectos del estudiante.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Filosofia Aplicada [4316227]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Filosofia Aplicada [1429]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
5 p, 109.0 KB

Anglès
5 p, 108.9 KB

Castellà
5 p, 109.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir