Filosofia de Gènere [43843]
Sáez Tajafuerce, Begonya
González Torrents, Alba
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Philosophy of Gender
Títol variant: Filosofía de Género
Data: 2019-20
Resum: Filosofia de gènere és una assignatura optativa l'objectiu general de la qual és abordar el caràcter i l'abast crítics del gruix conceptual que el pensament feminista, de gènere i queer, tant en la seva vessant teòrica com pràctica o de l'activisime, ha conformat al llarg del darrer segle. Aquesta tasca es desenvolupa des de l'interès per la pregunta per l'ésser (en el sentit que es demana per la naturalesa de "la dona" o de "les dones", de l'homosexualitat o de la intersexualitat, de la violència de gènere, etc. ) en atenció d'una banda al binomi identitat/diferència i, de l'altra, a l'així anomenada ontologia relacional. També es posarà atenció a una genealogia temàtica i conceptual que respon als plantejaments crítics de les epistemologies feministes desenvolupades a partir de finals dels anys 70. Els objectius específics considerats són: - donar compte dels contraforts del pensament crític contemporani en el pensament feminista, de gènere i queer; - identificar les categories i ordres discursius cabdals del pensament feminista, de gènere i queer; - contrastar les lògiques i espais operatius de l'heteropatriarcat en relació a lògiques altres; - assolir una comprensió del cos com a significant singular en el context del pensament contemporani; - llegir i analitzar textos dels autors i autores considerats/-des. 1.
Resum: Filosofía de género es una asignatura optativa cuyo objetivo general es abordar el carácter y el alcance críticos del bagage conceptual que el pensamiento feminista, de género y queer, tanto en su vertiente teórica como práctica o del activisime, ha conformado a lo largo del último siglo. Esta tarea se desarrolla desde el interés por la pregunta por el ser (por cuanto que se pregunta por la naturaleza de "la mujer" o de "las mujeres", de la homosexualidad o de la intersexualidad, de la violencia de género, etc. ) en atención por un lado al binomio identidad / diferencia y, por otro, a la así llamada ontología relacional. También se pondrá atención a una genealogía temática y conceptual que responde a los planteamientos críticos de las epistemologías feministas desarrolladas a partir de finales de los años 70. Los objetivos específicos considerados son: - dar cuenta de los contrafuertes del pensamiento crítico contemporáneo en el pensamiento feminista, de género y queer; - identificar las categorías y órdenes discursivos capitales del pensamiento feminista, de género y queer; - contrastar las lógicas y espacios operativos del heteropatriarcado en relación a lógicas otros; - alcanzar una comprensión del cuerpo como significante singular en el contexto del pensamiento contemporáneo; - leer y analizar textos de los autores y autoras considerados / -das.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Filosofia Aplicada [4316227]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Filosofia Aplicada [1429]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 103.9 KB

Anglès
4 p, 101.5 KB

Castellà
4 p, 102.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir