El turisme com a problema? El cas de les Illes Balears i la llei sobre el lloguer turístic
Aguilar Obrador, Albert
Barbieri, Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: El turismo como problema? El caso de las Illes Balears y la ley sobre el alquiler turístico
Título variante: Tourism as a problem? The Balearic Islands case and the law on tourist rental
Fecha: 2019
Resumen: Amb el gran increment del nombre de turistes arribats a les Balears en els darrers anys, s'ha encetat un debat en la societat illenca sobre els límits que s'han de posar en el propi fenomen. Això ha portat a l'aprovació l'any 2017 d'una nova llei de turisme destinada a regular els lloguers turístics i establir certes restriccions en el sector. Aquest estudi tracta sobre com s'ha introduït aquest debat en les institucions fins a arribar a la formulació d'una nova política pública en forma de reforma legislativa i quins són els canvis que introdueix la nova normativa en el turisme a les Illes Balears.
Resumen: Con el gran incremento del número de turistas llegados a Baleares en los últimos años, se ha iniciado un debate en la sociedad isleña sobre los límites que se deben poner en el propio fenómeno. Esto ha llevado a la aprobación en 2017 de una nueva ley de turismo destinada a regular los alquileres turísticos y establecer ciertas restricciones en el sector. Este estudio trata sobre cómo se ha introducido este debate en las instituciones hasta llegar a la formulación de una nueva política pública en forma de reforma legislativa y cuáles son los cambios que introduce la nueva normativa en el turismo en las Islas Baleares.
Resumen: With the large increase in the number of tourists travelling to the Balearic Islands in recent years, a debate has been started in the islands society on the limits that should be established on tourism itself. This has led to the approval in 2017 of a new tourism law aimed to regulate tourist rental and to impose some restrictions in the sector. This study addresses how this debate has been taken to the institutions, how this new public policy, in the form of legislative reform, has been formulated, and which changes are introduced by the new regulation in tourism in the Balearic Islands.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Ciència política i gestió pública [2500259]
Plan de estudios: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Turisme ; Illes Balears ; Lloguer turístic ; Polítiques públiques ; Opinió pública ; Turismo ; Islas Baleares ; Alquiler turístico ; Políticas públicas ; Opinión pública ; Tourism ; Balearic Islands ; Tourist rental ; Public policies ; Public opinion



1 p, 521.0 KB

20 p, 197.7 KB

3 p, 80.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias Políticas y Sociología. TFG

 Registro creado el 2019-10-11, última modificación el 2022-05-01



   Favorit i Compartir