Valors i Diversitat a l'Escola: Investigar des de l'Art i l'Educació Física [43216]
Rifà Valls, Maria Montserrat
Prat Grau, Maria
Paris Romia, Gemma
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Values and Diverstity in Schools: Research based on Art and Physical Education
Títol variant: Valores y Diversidad en la Escuela: Investigar desde el Arte y la Educación Física
Data: 2019-20
Resum: En aquest mòdul s'estudiaran les epistemologies, metodologies i processos d'investigació sobre diversitat i valors en l'educació de les arts visuals i l'educació física a l'escola. Es considerarà els contextos escolars de les investigacions que abarquen els diferents nivells dels sistemes educatius i també la formació docent, plantejant la idea de comunitat i canvi social des de les nostres àrees en relació amb la diversitat de participants (nens, joves, adults, dones, persones migrades, amb capacitats diverses) i les oportunitats d'aprenentatge Els objectius del mòdul són: a) promoure la reflexió i el debat per a repensar les arts i l'activitat física en la societat actual i en l'educació; b) analitzar críticament les desigualtats i formes d'exclusió en els discursos de l'escola i dels mitjans de comunicació; i c) promoure projectes i models d'investigació que incorporin la diversitat social, cultural i de gènere, i es basin en la intervenció educativa a través i per a les arts i l'activitat física. Tanmateix, l'escola no és una institució aïllada sinó que es troba immersa en la comunitat, per aquest raó, en aquest mòdul també s'abordarà la relació entre l'escola i les institucions artístiques, culturals, socials i esportives del seu entorn.
Resum: En este módulo se estudiarán las epistemologías, metodologías y procesos de investigación sobre diversidad y valores en la educación de las artes visuales y la educación física en la escuela. Se considerarán los contextos escolares de las investigaciones que abarcan los diferentes niveles de los sistemas educativos y también la formación docente, planteando la idea de comunidad y cambio social desde nuestras áreas en relación con la diversidad de participantes (niños, jóvenes, adultos, mujeres, personas migradas, con capacidades diversas) y las oportunidades de aprendizaje Los objetivos del módulo son: a) promover la reflexión y el debate para repensar las artes y la actividad física en la sociedad actual y en la educación; b) analizar críticamente las desigualdades y formas de exclusión en los discursos de la escuela y los medios de comunicación; y c) promover proyectos y modelos de investigación que incorporen la diversidad social, cultural y de género, y se basen en la intervención educativa a través y para las artes y la actividad física. No obstante, la escuela no es una institución aislada sino que se encuentra inmersa en la comunidad, por este motivo, en este módulo también se abordará la relación entre la escuela y las instituciones artísticas, culturales, sociales y deportivas de su entorno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Recerca en Educació [4313815]Català
7 p, 116.6 KB

Anglès
6 p, 110.8 KB

Castellà
7 p, 116.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-11-07, darrera modificació el 2021-06-06   Favorit i Compartir