"I vos què en pensau?" : els tractaments de cortesia a Sant Miquel (Eivissa)
Ribas Tur, Maria
Nogué Serrano, Neus
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2019
Descripción: 70 p.
Resumen: L'interès principal del treball que es presenta a continuació és l'estudi dels usos dels tractaments tu, vós i vostè de manera oral al poble de Sant Miquel de Balansat, situat al nord de l'illa d'Eivissa, a través de la percepció dels parlants. S'ha triat aquesta població en concret perquè, a banda de ser un dels pobles en què sembla que es conserva més el tractament de vós, Sant Miquel pertany al municipi de Sant Joan de Labritja. Aquest municipi és el menys densament poblat de l'illa i, a més, no ha tingut els moviments de població que han experimentat altres àrees de l'illa, fet que pot tenir moltes conseqüències lingüístiques a l'hora de fer un estudi dialectal. D'altra banda, per raons d'espai, ens centrem en el sistema oral de tractaments i no els analitzem en l'ús escrit, ni tampoc s'estudien altres aspectes relacionats amb la cortesia lingüística, ni els vocatius. També, encara que es tracten possibles canvis de tractament per motius situacionals, ens centrem en els usos vinculats amb l'estatus dels parlants.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes [4313382]
Colección: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en estudis avançats i aplicats en llengua i literatura catalanes
Documento: Treball de fi de postgrau
Materia: Català -- Dialectes -- Eivissa (Balears) ; Català -- Fórmules de cortesia ; Català -- Diferències entre sexes -- Eivissa (Balears) ; Cortesia (Lingüística) -- Eivissa (Balears) ; Comunicació oral -- Eivissa (Balears) ; Llenguatge i cultura -- Eivissa (Balears) ; Sociolingüística -- Eivissa (Balears) ; Eivissa (Balears) -- Vida social i costums ; Sant Miquel de Balansat (Eivissa, Balears)-- Vida social i costums ; Persones grans -- Sant Miquel de Balansat (Eivissa, Balears) ; Percepció social -- Sant Miquel de Balansat (Eivissa, Balears) ; Relacions intergeneracionals -- Sant Miquel de Balansat (Eivissa, Balears)



Adreça original
71 p, 1.4 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera > Filosofía y Letras. TFM

 Registro creado el 2019-11-25, última modificación el 2022-07-09



   Favorit i Compartir