La població immigrada en el mercat laboral
Parella Rubio, Sònia
Recio, Albert

Publicació: Barcelona Fundació Jaume Bofill 2008
Resum: L'objectiu d'aquest capítol és analitzar la situació laboral de la població estrangera immigrada. Amb aquesta finalitat, el text s'inicia amb la constatació de l'elevada participació laboral d'aquest col·lectiu a partir de l'anàlisi de la relació entre població estrangera i activitat econòmica. A continuació, s'estudien alguns dels indicadors principals de la posició en el mercat de treball i les condicions de treball de la població ocupada, amb un fort èmfasi en les diferències segons el sexe. Tot i les elevades taxes d'activitat que presenta la població estrangera, el capítol dedica un apartat a mostrar la incidència de l'atur, el perfil de les persones aturades i les estratègies seguides a l'hora de cercar feina, així com a perfilar les característiques que ha de reunir una oferta laboral perquè sigui acceptada. D'altra banda, la inactivitat i la seva marcada feminització requereix una anàlisi específica que posi l'accent en les seves causes i en les perspectives d'incorporació de les persones inactives en el mercat de treball. La forta concentració de la població estrangera en els estrats més baixos de l'estructura ocupacional planteja interrogants interessants, als quals l'enquesta permet donar resposta, com ara saber en quina mesura els immigrants ocupats fan gestions per cercar una altra feina (estratègies de mobilitat laboral). Finalment, el capítol conclou amb una aproximació a les dificultats de compaginació de la vida laboral i familiar. Les dades presentades mostren que també per a les persones immigrades el temps dedicat a les tasques domèstiques esdevé un factor explicatiu clau de les desigualtats de gènere en el mercat laboral.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Col·lecció: Mediterrània
Document: bookPart
ISBN: 9788483348994
Publicat a: Les Condicions de vida de la població immigrada a Catalunya, 2008, p. 69-105

Podeu consultar el llibre "Les Condicions de vida de la població immigrada a Catalunya" a: https://ddd.uab.cat/record/168437


37 p, 228.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup d'Estudis sobre Immigració i Minories Ètniques (GEDIME)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2020-01-09, darrera modificació el 2020-01-11   Favorit i Compartir