Bases biològiques, socials i culturals dels processos de desenvolupament. Aprenentatge i desenvolupament I, Grau d'Educació Primària, Universitat Autònoma de Barcelona.
Fuentes Agustí, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Data: 2019
Resum: Aquest material didàctic es vincula amb l'assignatura Aprenentatge i Desenvolupament (I) la qual forma part de la matèria Formació Bàsica: Aprenentatge i desenvolupament de la personalitat (Ordre Ministerial ECI/3857/2007) del Grau d'Educació Primària impartit a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dita assignatura s'imparteix el primer semestre del segon curs acadèmic de la titulació, és de caràcter obligatori i de 6 crèdits ECTS. Per tal de facilitar l'aprenentatge l'equip docent (2013-2020) s'ha valgut del diferents suports. Tal i com consta a la Guia Docent, aquesta assignatura s'orienta a la professionalització creixent de l'estudiant i té per objectiu ajudar a construir criteris per a l'anàlisi i comprensió de les pràctiques educatives escolars i desenvolupar habilitats per al disseny i la pràctica de l'ensenyament. Sota aquests paràmetres s'ha optat per distribuir els continguts en quatre blocs: (1) Perspectives teòriques, (2) Desenvolupament psicomotor, (3) Desenvolupament cognitiu i lingüístic i (4) Desenvolupament emocional i social en l'edat escolar. Per a cada un d'aquests blocs s'ha creat una guia d'estudi per als estudiants. El present material es correspon amb el primer bloc: Bases biològiques, socials i culturals dels processos de desenvolupament. Inclou les concepcions sobre el desenvolupament i la seva influència en l'orientació de l'acció educativa i en el plantejament de l'ensenyanyament des de diferents perspectives teòriques tot aprofundint en la perspectiva sociocultural i contextual del desenvolupament, el paper de l'educació i de l'escolarització en el desenvolupament.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Document: Recursos docents
Matèria: Aprenentatge i desenvolupament

Desenvolupament emocional i social en l'edat escolar: https://ddd.uab.cat/record/217823
Desenvolupament cognitiu i lingüístic en l'edat escolar: https://ddd.uab.cat/record/217821
Desenvolupament psicomotor en l'edat escolar: https://ddd.uab.cat/record/217809


Disponible a partir de: 2020-02-17

El registre apareix a les col·leccions:
Materials didàctics > Recursos docents

 Registre creat el 2020-01-31, darrera modificació el 2020-02-08   Favorit i Compartir