Condiciones crónicas en edades adultas maduras en España. Aproximación demográfica a partir de datos autodeclarados
Trias-Llimós, Sergi
Cámara, Antonio D.

Títol variant: Condicions cròniques en edats adultes madures a Espanya. Aproximació demogràfica a partir de dades autodeclarades
Títol variant: Chronic conditions among adult mature ages in Spain. A demographic approach from self-reported data
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2012
Descripció: 19 pag.
Resum: El artículo analiza la evolución de la prevalencia de ocho condiciones crónicas de salud (1987-2009) entre la población adulta madura (40-64 años) residente en España. Se utilizan los microdatos armonizados de la Encuesta Nacional de Salud de España (1987, 1993 y 2001) y la muestra española de la Encuesta Europea de Salud 2009. Las edades adultas maduras concentran los aumentos más notorios de las condiciones crónicas a lo largo del ciclo vital. Los resultados muestran aumentos en las prevalencias de las condiciones crónicas cardiovasculares, especialmente entre los hombres mayores de 50 años, pero también entre las mujeres de más edad, provocando un aumento de las diferencias entre grupos de edad.
Resum: L'article analitza l'evolució de la prevalença de vuit condicions cròniques de salut (1987- 2009) entre la població adulta madura (40-64 anys) resident a Espanya. S'utilitzen les microdades harmonitzades de l'Enquesta Nacional de Salut d'Espanya (1987, 1993 i 2001) i de la mostra espanyola de l'Enquesta Europea de Salut 2009. Les edats adultes madures concentren els augments més notoris de les condicions cròniques al llarg del cicle vital. Els resultats ens mostren augments en les prevalences de les condicions cròniques cardiovasculars, especialment entre els homes majors de 50 anys, però també entre les dones de més edat, fet que provoca un augment de les diferències entre grups d'edat.
Resum: The article analyses the evolution of the prevalence of eight health chronic conditions (1987-2009) among adult mature ages (40-64) living in Spain. Harmonized microdata from National Health Surveys of Spain (1987, 1993 and 2001) and from the Spanish sample of the European Health Survey 2009 are used. Mature ages concentrate the bulk of the increase of chronic conditions over the individuals' life cycle. The results show increases in the prevalence of cardiovascular chronic conditions, essentially among men older than 50, but also among older women; this broadens the between-age differences.
Nota: Una versió d'aquest document va ser presentat en forma de Treball de Recerca per Sergi Trias en el Màster en Estudis Territorials i de la Població. UAB, 5 de juny de 2012. La recerca fou dirigida per A.D. Cámara.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 398
Document: workingPaper
Matèria: Condiciones crónicas ; Edades adultas maduras ; Tendencias en salud ; Encuestas de salud ; España ; Condicions cròniques ; Edats adultes madures ; Tendències de salut ; Enquestes de salut ; Espanya ; Chronic conditions ; Adult mature ages ; Health trends ; Health surveys ; Spain19 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-04-02, darrera modificació el 2021-06-06   Favorit i Compartir