La reagrupación familiar, en la provincia de Girona, entre 2004 y 2010
Galeano, Juan

Títol variant: El reagrupament familiar, a la província de Girona, entre 2004 i 2010
Títol variant: The family reunification in the province of Girona between 2004 and 2010
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2012
Descripció: 74 pag.
Resum: La reagrupación familiar constituye un mecanismo por medio del cual los inmigrantes recomponen sus familias (nucleares) dentro de la sociedad en la que se integran. Este fenómeno ha ganado relevancia en Girona, como en el resto de España, tras el "boom" inmigratorio de la primera década del siglo XXI. El objetivo del presente trabajo es doble: por un lado, conocer cuál es el estado de la investigación en esta materia en España. Por el otro, analizar los aspectos generales del proceso, como las características sociodemográficas de las personas que le dan cuerpo (reagrupados y reagrupantes). Para la elaboración del presente trabajo se han utilizado datos administrativos cedidos por la Subdelegación de Gobierno de la provincia de Girona para el período 2004-2010 que, una vez depurados y armonizados, han posibilitado el análisis socio-demográfico de la reagrupación familiar en dicha provincia.
Resum: El reagrupament familiar constitueix un mecanisme amb el que els immigrants recomponen les seves famílies (nuclears) dins la societat en la que s'integren. Aquest fenomen ha guanyat rellevància a Girona, com a la resta d'Espanya, després del "boom" immigratori de la primera dècada del segle XXI. L'objectiu d'aquest treball és doble: d'una banda, conèixer quin és l'estat de la recerca en aquesta matèria a Espanya. De l'altra, analitzar els aspectes generals del procés, com les característiques sociodemogràfiques de les persones que li donen cos (reagrupats i reagrupants). Per a l'elaboració d'aquest treball s'han utilitzat dades administratives cedides per la Subdelegació del Govern de la província de Girona per al període 2004-2010 que, un cop depurades i harmonitzades, han possibilitat l'anàlisi sociodemogràfic de la reagrupació familiar, a la província.
Resum: Family reunification is a mechanism by which immigrants recompose their (nuclear) families within the society in which they are integrated. This phenomenon has gained prominence in Girona, as in the rest of Spain, after the immigration "boom" of the first decade of the XXI century. The aim of this paper is twofold: first, to know in this field what is the state of research in Spain. On the other hand, know the general aspects of the process, as well as the socio-demographic characteristics of its protagonists. For the preparation of this work we used administrative data yielded by the Government Office of the Province of Girona for 2004-2010, once the register was debugged and harmonized, it enabled the socio-demographic analysis of family reunification in that province.
Nota: El text prové del Treball de Recerca del Màster en Estudis Territorials i de la Població-Demografia, dirigit per Andreu Domingo i presentat a Bellaterra, el 3 de juny de 2011.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 401
Document: Working paper
Matèria: Reagrupación familiar ; Migración familiar ; Estrategias migratorias ; Género ; Provincia de Girona ; Reagrupament familiar ; Migració familiar ; Estratègies migratòries ; Gènere ; Província de Girona ; Family reunification ; Family-related migration ; Migration strategies ; Gender ; Province of Girona



74 p, 4.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-04-02, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir