Homeownership and social inequality in Spain
Cabré, Anna, 1943-
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio

Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2003
Descripció: 29 pag.
Resum: High homeownership rates in Spain are not the result of tradition; they are the product of the rapid social and economic changes that took place during the second half of the twentieth century. Like young people putting off leaving their parents' home, choosing to study for yet another degree, opting to set up a permanent household, or deciding to límit the size of their family, homeownership in Spain is just one of the strategies individuals and families adopt to achieve or maintain the social and economic status of average Europeans. The authors analysing the homeowership rates, financing homeowership and intergenerational homeowership by age, regional distribution, social position and employment.
Resum: Les altes taxes de propietat de l'habitatge no són el resultat de la tradició, sinó el producte dels ràpids canvis socials i econòmics que han tingut lloc a Espanya durant la segona meitat del segle XX. Com els joves s'emancipen i abandonen la casa dels pares, com s'allarguen els estudis per aconseguir un altre títol universitari, escollint una casa permanent, o decidint el límit de la grandària de la família. El règim de propietat a Espanya és justament una estratègia individual i de família que s'adopta per conservar o mantenir l'estatus social i econòmic mitjà europeu. Els autors analitzen les taxes de règim de propietat de l'habitatge, el seu finançament i la relació intergeneracional d'aquest fenomen per edat, distribución regional, posició social i treball.
Resum: Las elevadas tasas de propiedad de la vivienda no son el resultado de la tradición, sino el producto de los intensos cambios sociales y económicos que han tenido lugar en España durante la segunda mitad del siglo XX. Como los jóvenes se emancipan de la casa de sus padres, como alargan los estudios hasta lograr otro título universitario, escogiendo un hogar permanente o decidiendo el tamaño de su familia. El régimen de propiedad en España es justamente una estrategia individual y de familia que se adquiere para conservar o mantener el estatus social y económico medio europeo. Los autores analizan las tasas de régimen de propiedad de la vivienda, su financiación y la relación intergeneracional de este fenómeno por edad, distribución regional, posición social y trabajo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 218
Document: Working paper
Matèria: Homeownership ; Social Inequality ; Spain ; Propiedad de la vivienda ; Desigualdad social ; España ; Propietat de l'habitatge ; Desigualtat social ; Espanya



29 p, 406.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-05-14, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir