Estructura i funció del sistema nerviós [101919]
Quintana Romero, Albert
González de Mingo, Berta
Gascón Bayarri, Jordi
Carrasco Trancoso, Francisco Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Structure and Function of the Nervous System
Títol variant: Estructura y función del sistema nervioso
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura Estructura i Funció del Sistema Nerviós es programa durant es segon semestre del segon curs del Grau de Ciències Biomèdiques i desenvolupa el coneixement integrat de l'anatòmia, la histologia i el funcionament normal del sistema nerviós. Es fa particular èmfasi en el sistema nerviós humà. L'adquisició de les competències bàsiques de l'assignatura permetrà a l'estudiant afrontar amb una base suficient l'estudi de la fisiopatologia i la comprensió dels mecanismes de lesions, malalties i processos degeneratius que afecten al sistema nerviós humà durant els següents cursos. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: Conèixer l'organització anatòmica del sistema nerviós. Identificar els diferents tipus cel·lulars que composen el teixit nerviós i les seves diferencies d'organització en les diferents regions del sistema nerviós. Aprendre els conceptes bàsics de la fisiologia del sistema nerviós en estat de salut. Identificar els circuits i els mecanismes responsables de les principals funcions neurals, motores, 1 Identificar els circuits i els mecanismes responsables de les principals funcions neurals, motores, sensorials i cognitives. Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements adquirits en la deducció de les conseqüències de les alteracions patològiques del sistema nerviós. Adquirir les habilitats pràctiques necessàries per a la realització de tècniques microscòpiques, macroscòpiques i funcionals freqüents en l'àmbit biomèdic (laboratori II).
Resum: La asignatura Estructura y Función del Sistema Nervioso se programa durante el segundo semestre del segundo curso del Grado de Ciencias Biomédicas y desarrolla el conocimiento integrado de la anatomía, la histología y el funcionamiento normal del sistema nervioso. Se hace particular énfasis en el sistema nervioso humano. La adquisición de las competencias básicas de la asignatura permitirá al estudiante afrontar con una base suficiente el estudio de la fisiopatología y la comprensión de los mecanismos de lesiones, enfermedades y procesos degenerativos que afectan al sistema nervioso humano durante los siguientes cursos. Los objetivos formativos generales de la asignatura son: • Conocer la organización anatómica del sistema nervioso. 1 • Identificar los diferentes tipos celulares que componen el tejido nervioso y sus diferencias de organización en las diferentes regiones del sistema nervioso. • Aprender los conceptos básicos de la fisiología del sistema nervioso en estado de salud. • Identificar los circuitos y los mecanismos responsables de las principales funciones neurales, motoras, sensoriales y cognitivas. • Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos adquiridos en la deducción de las consecuencias de las alteraciones patológicas del sistema nervioso. • Adquirir las habilidades prácticas necesarias para la realización de técnicas microscópicas, macroscópicas y funcionales frecuentes en el ámbito biomédico (laboratorio II).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]Català
6 p, 108.7 KB

Anglès
6 p, 107.3 KB

Castellà
6 p, 108.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir