Visió 3D [43090]
Vanrell Martorell, Maria
Casas Pla, Josep Ramon
Ruiz Hidalgo, Javier
Haro Ortega, Gloria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: 3D Vision
Additional title: Visión 3D
Date: 2020-21
Abstract: Coordinadora del mòdul: Dr. Gloria Haro L'objectiu d'aquest mòdul és aprendre els principis de la reconstrucció en 3D d'un objecte o d'una escena a partir de múltiples imatges o vídeos estereoscòpics. Per això, primer s'introdueixen els conceptes bàsics de la geometria projectiva i l'espai 3D. La resta d'aspectes i aplicacions teòriques es basen en aquestes eines bàsiques. S'estudiarà el mapeig del món 3D al pla de la imatge, tot introduint diferents models de càmera, els seus paràmetres i la forma d'estimar-los (calibració de la càmera i auto-calibració). S'estudiarà la geometria que relaciona un parell de vistes. Tots aquests conceptes s'aplicaran per obtenir una reconstrucció 3D en les dues principals situacions possibles: càmeres calibrades o sense calibrar. En particular, aprendrem a: estimar la profunditat dels punts d'una imatge, extreure els punts 3D subjacents donats un conjunt de correspondències puntuals a les imatges, generar vistes noves, estimar l'objecte 3D donat un conjunt d'imatges calibrades en color o imatges binàries, i estimar un conjunt de punts 3D donat un conjunt d'imatges no calibrades. S'estudiarà la representació 3D en voxels i malles. Explicarem la reconstrucció i modelatge a partir de les dades de Kinect, com un model particular de sensors que proporcionen una imatge de l'escena junt amb les seves profunditats. Finalment, veurem algunes tècniques per processar núvols de punts 3D. Els 1 junt amb les seves profunditats. Finalment, veurem algunes tècniques per processar núvols de punts 3D. Els conceptes i tècniques apreses en aquest mòdul s'utilitzen en aplicacions reals que van des de la realitat augmentada, la digitalització d'objectes, la captura demoviment, la síntesi de noves vistes, la generació d'efectes especials, la robòtica, etc.
Abstract: Coordinadora del mòdulo: Dr. Gloria Haro El objetivo de este módulo es aprender los principios de la reconstrucción en 3D de un objeto o de una escena a partir de múltiples imágenes o vídeos estereoscópicos. Para ello, primero se introducen los conceptos básicos de la geometría proyectiva y el espacio 3D. El resto de aspectos y aplicaciones teóricas se basan en estas herramientas básicas. Se estudiará el mapeo del mundo 3D al plano de la imagen, introduciendo diferentes modelos de cámara, sus parámetros y la forma de estimarlos (calibración de la cámara y autocalibración). Se estudiará la geometría que relaciona un par de vistas. Todos estos conceptos se aplicarán para obtener una reconstrucción 3D en las dos principales situaciones posibles: cámaras calibradas o sin calibrar. En particular, aprenderemos a: estimar la profundidad de los puntos de una imagen, extraer los puntos 3D subyacentes dados un conjunto de correspondencias puntuales en las imágenes, generar vistas nuevas, estimar el objeto 3D dado un conjunto de imágenes calibradas en color o imágenes binarias, y estimar un conjunto de puntos 3D dado un conjunto de imágenes no calibradas. Se estudiará la representación 3D en voxeles y mallas. Explicaremos la reconstrucción y modelado a partir de datos de Kinect, como un modelo particular de sensores que proporcionan una imagen de la escena junto con sus 1 Kinect, como un modelo particular de sensores que proporcionan una imagen de la escena junto con sus profundidades. Finalmente, veremos algunas técnicas para procesar nubes de puntos 3D. Los conceptos y técnicas aprendidas en este módulo se utilizan en aplicaciones reales que van desde la realidad aumentada, la digitalización de objetos, la captura de movimiento, la síntesis de nuevas vistas, la generación de efectosespeciales, la robótica, etc.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Visió per Computador / Computer Vision [4314099]
Study plan: Màster Universitari en Visió per Computador/Computer Vision [1172]Català
4 p, 103.7 KB

Anglès
4 p, 102.6 KB

Castellà
4 p, 103.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-09-04, last modified 2021-05-30   Favorit i Compartir