Les genealogies de Ferecides d'Atenes : entre raó i mite
Pàmias i Massana, Jordi 1972- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Additional title: The Genealogies of Pherecydes of Athens : between Myth and Reason
Date: 2006
Abstract: Un factor rellevant en el desenvolupament de la raó historiogràfica és la configuració genealògica de les obres dels primers logògrafs. Amb les full genealogies que connecten l'spatium mythicum amb el passat més immediat, Ferecides d'Atenes sembla dur a terme un pas endavant respecte dels Catàlegs hesiòdics o d'Acusilau d'Argos. Però amb l'emergència de la nova historiografia, i l'interès per l'spatium historicum, les genealogies de Ferecides queden relegades a la tradició mitogràfica.
Abstract: The genealogical form used by early Greek logographoi plays a major role in the development of historiographic reason. By tracing 'full genealogies' that link the spatium mythicum to the immediate past, Pherecydes of Athens seems to take a step forward, compared to the Hesiodic Katalogoi or Acusilaus. However, subsequent historiography, with its interest in the spatium historicum, relegates Pherecidean genealogies to the mythographic tradition.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Ferecides d'Atenes ; Mitografia grega ; Genealogia ; Raó/mite ; Pherecydes of Athens ; Greek Mythography ; Genealogy ; Reason/Myth
Published in: Faventia, V. 28 n. 1-2 (2006) p. 29-35, ISSN 2014-850X

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Faventia/article/view/76802


7 p, 443.3 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Faventia
Articles > Research articles

 Record created 2008-01-18, last modified 2023-04-28



   Favorit i Compartir