L'alumini altera la composició mineral i el metabolisme dels polifenols en les fulles de les plantes de te
Tolrà Pérez, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: El aluminio altera la composición mineral y el metabolismo de los polifenoles en las hojas de las plantas de té
Títol variant: Aluminium alters mineral composition and polyphenol metabolism in leaves of tea plants
Data: 2021
Resum: Les infusions de te verd tenen efectes positius per a la salut. Les fulles seques són riques en compostos bioactius antitumogènics i antioxidants que s'alliberen en entrar en contacte amb l'aigua calenta. No obstant això, en la planta de la qual procedeixen, Camelia sinensis, la disponibilitat d'aquests compostos depèn de factors com el pH del sòl, el qual determina la quantitat d'alumini en les seves fulles. El grup de recerca en Fisiologia Vegetal ha avaluat els efectes d'aquest metall pesant en les fulles de la planta de te. Els resultats conclouen que l'acidificació del sòl augmenta la seva disponibilitat en les fulles, la qual cosa disminueix les propietats beneficioses per a la nostra salut.
Resum: Las infusiones de té verde tienen efectos positivos para la salud. Las hojas secas son ricas en compuestos bioactivos antitumogénicos y antioxidantes que se liberan al entrar en contacto con el agua caliente. Sin embargo, en la planta de la que proceden, Camelia sinensis, la disponibilidad de dichos compuestos depende de factores como el pH del suelo, el cual determina la cantidad de aluminio en sus hojas. El grupo de investigación en Fisiología Vegetal ha evaluado los efectos de este metal pesado en las hojas de la planta de té. Los resultados concluyen que la acidificación del suelo aumenta su disponibilidad en las hojas, lo que disminuye las propiedades beneficiosas para nuestra salud.
Resum: Green tea infusions have positive health effects. The dried leaves are rich in antitumor and antioxidant bioactive compounds that are released when in contact with hot water. However, in the plant from which they come, Camellia sinensis, the availability of these compounds depends on factors such as soil pH, which determines the amount of aluminum in its leaves. The Plant Physiology research group evaluated the effects of this heavy metal on the leaves of the tea plant. The results conclude that the acidification of the soil increases its availability in leaves, which therefore decreases the plant's beneficial health properties.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2021, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 611.3 KB

Español
3 p, 634.4 KB

English
3 p, 546.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-06-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir