Dret Penal III [102245]
Rodriguez Puerta, Maria Jose
Baucells i Lladós, Joan
Bonet Esteva, Margarita
Riba Ciurana, Jose
Antich Soler, Jaume
Cardona Barber, Antonio
Guardiola Lago, María Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Criminal Law III
Títol variant: Derecho Penal III
Data: 2021-22
Resum: L'objecte de l'assignatura es correspon amb el llibre II del Codi penal, és a dir, l'estudi de l'anomenada "part especial" del dret penal i, en especial, els grups de delictes que arriben més sovint als nostres tribunals, i els principals problemes dogmàtics que presenta la seva aplicació. Per tant, tractant-se de la darrera assignatura obligatòria de dret penal, té per objectiu que els alumnes assoleixin les habilitats metodològiques per a la resolució de casos penals, i en concret, aprendre a: a) identificar els elements penalment rellevants d'un supòsit de fet. b) aplicar la teoria jurídica del delicte com a mètode per a la resolució de casos. c) treballar l'argumentació jurídica.
Resum: This subject corresponds to book II of the spanish criminal code. That is, the study of the so-called "special part" of criminal law and, in particular, the groups of crimes that are most often applied by our courts ; as well as the study of the main dogmatic and interpretative problems that their application presents. Therefore, in the case of the last of the compulsory subjects of criminal law, the objective is for students to attain the methodological skills for solving criminal cases and, in particular, to learn to: a) identify the elements of a factual assumption that may have criminal relevance. b) apply the legal theory of crime as a method to solve criminal cases. c) work on legal reasonment.
Resum: El objeto de la asignatura se corresponde con el libro II del código penal, es decir, el estudio de la llamada "Parte especial" del Derecho penal y, en concreto, los grupos de delitos que llegan con más frecuencia a nuestros tribunales; y los principales problemas dogmáticos que presenta su aplicación. Por lo tanto, tratándose de la última de las asignaturas obligatorias del derecho penal, tiene por objetivo que los alumnos alcancen las habilidades metodológicas precisas para la resolución de casos penales y, en concreto, que aprendan a: a) identificar los elementos penalmente relevantes de un supuesto de hecho. b) aplicar la teoría jurídica del delito como método para la calificación y resolución de casos. c) trabajar la argumentación jurídica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Dret [1209] ; Grau de Dret [1284] ; Grau en Dret i Grau en Relacions Laborals [1285] ; Grau en Criminologia i Grau en Dret [1411] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [1420] ; Grau en Dret [949] ; Pla d'Estudis d'Administració i Direcció d'Empreses Dret [994]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 118.7 KB

Anglès
7 p, 115.9 KB

Castellà
8 p, 118.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-06-25, darrera modificació el 2024-01-20



   Favorit i Compartir