Biotecnologia Alimentària [103232]
Ariño Carmona, Joaquín
Bassols Teixidó, Anna Maria
Gomez, Nestor
Casamayor Gracia, Antonio
Sánchez Coll, Núria
Pujol Altarriba, Anna Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Food Biotechnology
Título variante: Biotecnología Alimentaria
Fecha: 2021-22
Resumen: L'assignatura optativa de quart curs "Biotecnologia alimentària" (103232) s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general d'aquesta assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics i pràctics dels diferents processos biotecnològics subjacents en la transformació d'aliments, així com aquells emprats habitualment per la industria alimentaria amb el objectiu de millorar la producció i modificar les qualitats dels aliments. Un primer gran bloc descriu les tècniques bàsiques utilitzades en la biotecnologia en general, on la tecnologia de DNA recombinant té un paper important encara que no exclusiu. Posteriorment s'estudien els microorganismes de rellevància en la biotecnologia alimentaria, principalment aquells implicats en processos fermentatius que participen en la producció d'aliments i begudes, així com les tècniques per la manipulació genètica d'aquests microorganismes. A continuació es descriuen estratègies per la millora tant vegetal com animal, fent émfasi en aquells aspectes que involucren les tecnologies de DNA recombinant, per finalitzar amb temes on es descriuen aspectes concrets del diagnòstic alimentari. Aquest curs integra també aspectes pràctics que posarà al alumne en contacte amb tècniques habituals emprades a la biotecnologia alimentaria. 1.
Resumen: This optional subject "Food biotechnology" (103232) is taught in the second half of the fourth year in the Degree in Food Science and Technology at the UAB. The general aim of this subject is to provide the student with the transversal and specific capacities about the theoretical and practical aspects of the different biotechnological processes underlying the Food transformation, as well as those usually used by the food industry with the objective of improve production and modify the qualities of food. A first extensive block describes the basic techniques broadly used in biotechnology, where recombinant DNA techniques play an important but not exclusive role. Later students focus in the study of the microorganisms of relevance in food biotechnology, mainly those involved in fermentative processes that participate in the production of food and beverages, as well as techniques for genetic manipulation of these microorganisms. Next, we study strategies for the improvement of both, vegetal and animal organisms, with emphasis on those aspects that involve recombinant DNA technologies. Finally, we introduce specific aspects of food diagnosis. 1 aspects that involve recombinant DNA technologies. Finally, we introduce specific aspects of food diagnosis. This course also integrates practical aspects that will place the student in contact with habitual techniques used in food biotechnology.
Resumen: Esta asignatura optativa "Biotecnología de los alimentos" (103232) se imparte en el segundo semestre del cuarto año en el Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la UAB. El objetivo general de esta asignatura es proporcionar al estudiante las capacidades transversales y específicas sobre los aspectos teóricos y prácticos de los diferentes procesos biotecnológicos subyacentes a la transformación de los alimentos, así como los utilizados habitualmente por la industria alimentaria con el objetivo de mejorar la producción. y modificar las cualidades de los alimentos. Un primer bloque, relativamente extenso, describe las técnicas básicas ampliamente utilizadas en biotecnología, donde las técnicas de DNA recombinante desempeñan un papel importante pero no exclusivo. Posteriormente, los estudiantes se enfocan en el estudio de los microorganismos de relevancia en biotecnología de alimentos, principalmente aquellos involucrados en procesos fermentativos que participan en la producción de alimentos y bebidas, así como en técnicas de manipulación genética de estos microorganismos. A continuación, estudiamos estrategias para la mejora de organismos tanto vegetales como animales, con énfasis en aquellos aspectos que involucran tecnologías de DNA recombinante. Finalmente, introducimos aspectos específicos del diagnóstico de alimentos. Este curso también integra aspectos 1 introducimos aspectos específicos del diagnóstico de alimentos. Este curso también integra aspectos prácticos que pondrán al estudiante en contacto con las técnicas habituales utilizadas en biotecnología de alimentos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 122.9 KB

Anglès
7 p, 120.5 KB

Castellà
7 p, 121.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-01-21



   Favorit i Compartir