Química dels Aliments [103238]
Ferragut, Victoria
Aguilar Puig, Núria
Juan Godoy, Bibiana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Food Chemistry
Additional title: Química de los Alimentos
Date: 2021-22
Abstract: L'assignatura Química dels Aliments en la titulació: Aquesta assignatura està en estreta relació amb Productes Alimentosos, assignatura que pertany a la mateixa matèria. Així mateix no es pot concebre l'estudi d'aquesta assignatura sense tenir en compte les diferents manipulacions a les que es sotmeten els aliments durant el seu processament, per això una bona assimilació de la matèria Composició i Propietats dels Aliments, a la qual pertany aquesta assignatura, és necessària per aprofitar i aprendre assignatures posteriors de processat dels aliments i d'indústries específiques. En aquesta assignatura s'aprofundeix en els aspectes de la química dels aliments relacionats amb el comportament dels seus components durant la transformació, conservació i emmagatzematge dels aliments. Objectius de l'assignatura: Conèixer les propietats i funcions no nutritives dels components dels aliments. Entendre les reaccions químiques i bioquímiques implicades en la transformació i deteriorament dels aliments, els seus mecanismes, factors i conseqüències. Conèixer els additius, les seves funcions, mecanismes d'actuació i limitacions. Saber prevenir les reaccions de deteriorament dels aliments. Saber com afecten els principals tractaments tecnològics i l'emmagatzematge als diferents components dels aliments.
Abstract: This subject is in close relation with "Food Products", a subject that belongs to the same knowledment area. Likewise, the study of this subject cannot be conceived without taking into account the different manipulations to which the foods are subjected during processing, that is why a good assimilation of the matter Composition and Properties of Foods is necessary to take advantage for later subjects related to food processing. Objectives of the subject are to know and contextualise: Properties and non-nutritional functions of the food components. Chemical and biochemical reactions involved in the transformation and deterioration of food, its mechanisms, factors and consequences. Additives, their functions, mechanisms of action and limitations. How to prevent food deterioration reactions. How the main technological treatments and the storage affect food components.
Abstract: La asignatura Química de los Alimentos en la titulación Esta asignatura está en estrecha relación con Productos Alimenticios, asignatura que pertenece a la misma materia. Asimismo, no se puede concebir el estudio de esta asignatura sin tener en cuenta las diferentes manipulaciones a las que se someten los alimentos durante su procesamiento, por eso una buena asimilación de la materia Composición y Propiedades de los Alimentos, a la que pertenece esta asignatura, es necesaria para aprovechar y aprender asignaturas posteriores de procesado de los alimentos y de industrias específicas. En esta asignatura se profundiza en los aspectos de la química de los alimentos relacionados con el comportamiento de sus componentes durante la transformación, conservación y almacenamiento de los alimentos. Objetivos de la asignatura: Conocer las propiedades y funciones, no nutritivas de los componentes de los alimentos. Entender las reacciones químicas y bioquímicas implicadas en la transformación y deterioro de los alimentos, sus mecanismos, factores y consecuencias. Conocer los aditivos, sus funciones, mecanismos de actuación y limitaciones. Saber prevenir las reacciones de deterioro de los alimentos. Saber cómo afectan los principales tratamientos tecnológicos y el almacenamiento a los diferentes componentes de los alimentos. 1.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 114.5 KB

Anglès
6 p, 111.0 KB

Castellà
6 p, 113.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2021-07-09, last modified 2023-01-21



   Favorit i Compartir