Economia, Gestió i Logística en l'Empresa Alimentària [103247]
Milán Sendra, María José
Graupera García, Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Economy, Management and Logistics of Food Businesses
Título variante: Economía, Gestión y Logística en la Empresa Alimentaria
Fecha: 2021-22
Resumen: Es tracta d'una assignatura obligatòria de tercer curs que desenvolupa tant els aspectes científics com tècnics relacionats amb l'economia i la gestió de les empreses agroalimentàries. El principal objectiu és introduir l'alumne en els aspectes econòmics a través d'una visió global i integradora de la teoria econòmica i la gestió de l'empresa. Es pretén, per un costat, que l'estudiant comprengui com funcionen els mercats i els mecanismes que incideixen en la formació dels preus i per un altre, abordar continguts relacionats amb les tècniques de gestió empresarial. Els objectius formatius concrets són: 1) Utilitzar la terminologia econòmica de forma correcta i adequada. 2) Conèixer el marc polític i econòmic en què es desenvolupen l'activitat agrària i el sector agroalimentari 3) Identificar i analitzar els factors que incideixen en el funcionament dels mercats i en la formació dels preus dels productes agropecuaris 4) Conèixer les característiques i el funcionament de l'empresa agroalimentària 5) Valorar l'impacte de les decisions productives i organitzatives en els resultats econòmics de l'empresa 6) Analitzar l'activitat empresarial en relació a l'estratègia, la gestió financera i d' inversions, el procés de producció, l'aprovisionament i la gestió d'estocs, els recursos humans i el màrqueting 1.
Resumen: This is a compulsory third course subject that develops both, scientific and technical aspects related to the economy and the management of agri-food companies. The main objective is to introduce the student in the economic aspects through a global and integrating vision of the economic theory and management of the company. It is intended that the student understands how markets work and the mechanisms that influence the formation of prices as well as address content related to business management techniques. The specific objectives are: 1) Use the economic terminology correctly and appropriately. 2) Understand the political and economic framework in which agricultural activity and the agri-food sector operates. 3) Identify and analyze the factors that affect the functioning of the markets and the formation of prices of agricultural products. 4) Know the characteristics and the operation of the agri-food company. 5) Evaluate the impact of productive and organizational decisions on the economic results of the company. 6) Analyze business activity in relation to strategy, financial and investment management, the production process, supply and stock management, human resources and marketing. 1.
Resumen: Se trata de una asignatura obligatoria de tercer curso que desarrolla tanto los aspectos científicos como técnicos relacionados con la economía y la gestión de las empresas agroalimentarias. El principal objetivo es introducir al alumno en los aspectos económicos a través de una visión global e integradora de la teoría económica y la gestión de la empresa. Se pretende, por un lado, que el estudiante comprenda cómo funcionan los mercados y los mecanismos que inciden en la formación de los precios y por otro, abordar contenidos relacionados con las técnicas de gestión empresarial. Los objetivos formativos concretos son: 1) Utilizar la terminología económica de forma correcta y adecuada. 2) Conocer el marco político y económico en el que se desarrollan la actividad agraria y el sector agroalimentario. 3) Identificar y analizar los factores que inciden en el funcionamiento de los mercados y en la formación de los precios de los productos agropecuarios. 4) Conocer las características y el funcionamiento de la empresa agroalimentaria 5) Valorar el impacto de las decisiones productivas y organizativas en los resultados económicos de la empresa. 6) Analizar la actividad empresarial en relación a la estrategia, la gestión financiera y de inversiones, el proceso de producción, el aprovisionamiento y la gestión de stocks, los recursos humanos y el marketing.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.3 KB

Anglès
7 p, 111.5 KB

Castellà
6 p, 111.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-16, última modificación el 2023-01-21



   Favorit i Compartir