Web of Science: 64 cites, Scopus: 78 cites, Google Scholar: cites,
Phytogenic feed additives in poultry : achievements, prospective and challenges
Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 2021
Resum: Phytogenic feed additives have been largely tested in poultry production with the aim to identify their effects on the gastrointestinal function and health, and their implications on the birds' systemic health and welfare, the production efficiency of flocks, food safety, and environmental impact. These feed additives originating from plants, and consisting of herbs, spices, fruit, and other plant parts, include many different bioactive ingredients. Reviewing published documents about the supplementation of phytogenic feed additives reveals contradictory results regarding their effectiveness in poultry production. This indicates that more effort is still needed to determine the appropriate inclusion levels and fully elucidate their mode of actions. In this frame, this review aimed to sum up the current trends in the use of phytogenic feed additives in poultry with a special focus on their interaction with gut ecosystem, gut function, in vivo oxidative status and immune system as well as other feed additives, especially organic acids.
Ajuts: Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca 2018FI_B_01070
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Phytogenics ; Performance ; Digestibility ; Microbiota ; Immunity ; Oxidant status ; Organic acids ; Microencapsulation ; Poultry
Publicat a: Animals, Vol. 11 Núm. 12 (december 2021) , p. 3471, ISSN 2076-2615

Adreça alternativa: https://publons.com/publon/50327875/
DOI: 10.3390/ani11123471
PMID: 34944248


26 p, 455.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2022-02-21, darrera modificació el 2023-01-01



   Favorit i Compartir