Inducció de cèl·lules mare pluripotents : novetats en medicina regenerativa
Edel, Michael J.. (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: Inducción de células madre pluripotentes : novedades en medicina regenerativa
Títol variant: Induced Pluripotent Stem Cells : good news on regenerative medicine
Data: 2022
Resum: La medicina regenerativa busca contrarestar l'envelliment i els danys cel·lulars del cos humà. Un nou mètode d'obtenció de cèl·lules pluripotents descobert pel Dr. Yamanaka el 2012, anomenat reprogramació cel·lular, ha permès la inducció de cèl·lules mare pluripotents (iPSC) a partir de cèl·lules de la pell. La recerca liderada pel doctor Michael Edel de la Unitat d'Anatomia i Embriologia de la UAB ha millorat aquest mètode a través de la substitució del gen c-Myc (oncogen) per Ciclina D1. Això podria establir les bases per a futures aplicacions clíniques.
Resum: La medicina regenerativa busca contrarrestar el envejecimiento y los daños celulares del cuerpo humano. Un nuevo método de obtención de células pluripotentes descubierto por el Dr. Yamanaka en 2012, nombrado reprogramación celular, ha permitido la inducción de células madre pluripotentes (iPSC) a partir de células de la piel. La investigación liderada por el doctor Michael Edel de la Unidad de Anatomía y Embriología de la UAB ha mejorado este método a través de la sustitución del gen c-Myc (oncogen) por Ciclina D1. Esto podría sentar las bases para futuras aplicaciones clínicas.
Resum: The field of regenerative medicine is concerned with healing the diseased and damaged human body. A new method to make pluripotent stem cells discovered by Dr. Yamanaka in 2006, called cellular reprogramming, has enabled Induced Pluripotent Stem Cells (iPSC) to be made from skin cells. A UAB research lead by Michael Edel (PhD) from the Anatomy and Embryology Unity has improved the method of cell reprogramming by substitution of the c-Myc gene (an oncogene) for Cyclin D1. This may pave the way for future clinical applications.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2022, ISSN 2014-6388



Català
5 p, 1.4 MB

Español
5 p, 1.4 MB

English
5 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2022-04-22, darrera modificació el 2023-11-07



   Favorit i Compartir