Lent però constant : així es guanya la cursa. Una història de molècules que ballen diferent
Rodríguez Tinoco, Cristian (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)

Títol variant: Lento y constante : así se gana la carrera. Una historia de moléculas que bailan de manera distinta
Títol variant: Slow and steady wins the race : a tale of molecules dancing in a different way
Data: 2022
Resum: Els fenòmens macroscòpics d'equilibri requereixen un moviment microscòpic de les molècules. Fins ara la dinàmica dels líquids s'havia descrit considerant un únic tipus de moviment conegut com a relaxació estructural. Un equip d'investigació belga de la ULB amb la participació del Dr. Cristian Rodríguez, professor lector del Grup de Propietats Tèrmiques dels Materials a la Nanoescala (GTNaM) de la UAB han descrit un nou moviment, el SAP (Slow Arrhenius Process).
Resum: Los fenómenos macroscópicos de equilibrio requieren un movimiento microscópico de las moléculas. Hasta ahora, la dinámica de los líquidos se había descrito considerando un único tipo de movimiento conocido como relajación estructural. Un equipo de investigación belga de la ULB con la participación del dr. Cristian Rodríguez, profesor lector del Grupo de Propiedades Térmicas de los Materiales en la Nanoescala (GTNaM) de la UAB han descrito un nuevo movimiento, el SAP (Slow Arrhenius Process).
Resum: Macroscopic equilibrium phenomena require microscopic movement of molecules. Until now, the dynamics of liquids had been described considering a single type of movement known as structural relaxation. A Belgian research team from the ULB with the participation of dr. Cristian Rodríguez, lecturer in the Thermal Properties of Nanoscale Materials Group (GTNaM) at the UAB, have described a new movement, the SAP (Slow Arrhenius Process).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2022, ISSN 2014-6388Català
3 p, 1.1 MB

Español
3 p, 1.1 MB

English
3 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2022-06-21, darrera modificació el 2022-06-22   Favorit i Compartir