Ciència dels Aliments [102611]
Capellas Puig, Marta
Ferragut, Victoria
Mor-Mur i Francesch, Montserrat
Yuste Puigvert, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Sciences
Títol variant: Ciencia de los Alimentos
Data: 2022-23
Resum: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. Segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, que estableix els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau de Veterinària, aporta una part de les competències específiques necessàries per l'exercici de la professió. La matèria està formada per dues assignatures. En el primer semestre s'estudia la Ciència dels Aliments, en la que l'alumnat ha d'adquirir els fonaments, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de 1 d'adquirir els fonaments, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels Aliments, en la que s'adquireixen els fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius. Al finalitzar l'assignatura de Ciència dels Aliments, l'alumnat serà capaç de: - Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats - Reconèixer els additius i les seves funcions principals - Analitzar components i les seves propietats en aliments específics - Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics - Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments - Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta.
Resum: Our health depends on what we eat daily and how we do it. Also, our economy depends on that, since the agri-food sector is one of the most active in our country. In Catalonia, there are many industries that are dedicated to the production or the processing of raw materials to convert them into food. Industries must ensure that food is safe and healthy, and that it remains appetizing for as long as possible. The administration, for its part, must carry out official controls to ensure that food legislation is accomplished. According to Order ECI/333/2008 of 13 February, which establishes the requirements for the verification of the official university degree that qualifies for the exercise of the Veterinary profession, the first competence that Veterinary graduates must have acquired is the control of the hygiene, the inspection and the technology of the production and elaboration of foods of human consumption from the primary production until the consumer. Food Science and Technology related subjects which are taught in the 2nd year of the Veterinary Degree, contribute to a part of the specific competences necessary for the exercise of the profession. In the first semester, in the subject Food Science, the students must acquire the theoretical and practical fundamentals about the characteristics, composition and alteration of foods of human consumption. In the second semester, Food Technology is studied, in which the foundations and principles of the technologies used for obtaining healthy and safe foods are acquired. 1 After completing the course, the students are expected to: - Recognize the components and ingredients of foods, and their functions and properties - Recognize the additives and their main functions - Analyze components and their properties in specific foods - Identify specific food quality indicators - Relate components, properties and quality indicators - Identify the mechanisms of food deterioration - Evaluate the possibility and probability of deterioration of a food due to a specific cause.
Resum: De lo que comemos diariamente, y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economia, pues el ecor agroalimentario es uno de los que más dinero mueve en nuestro país. En Catalunya existen muchas indústrias que se dedican a producir o processar materias primas para convertirlas en alimentos. Las industrias deben garantizar que los alimentos sean sanos y seguros, y se conserven apetitosos durante el máximo tiempo posible. La administración, por su parte, debe realizar controles oficiales para velar que se cumpla la legislación alimentaria. Según la Orden ECI/333/2008, de 13 de febrero, que establece los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habilitan para el ejercicio de la profesión Veterinaria, la primera competencia que los graduados en Veterinaria deben haber adquirido es el control de la higiene, la inspección y la tecnología de la producción y elaboración de alimentos de consumo humano desde la producción primaria hasta el consumidor. La materia Ciencia y Tecnología de los Alimentos, que se imparte en el 2º curso del Grado de Veterinaria, aporta una parte de las competencias específicas necesarias para el ejercicio de la profesión. La materia está formada por dos asignaturas. En el primer semestre se estudia la Ciencia de los Alimentos, en la que el alumnado debe adquirir los fundamentos, teóricos y prácticos, sobre las características, composición y alteración de los alimentos de consumo humano. En el segundo semestre se estudia la Tecnología de los Alimentos, en la que se adquieren los fundamentos y principios de las tecnologías que se usan para la obtención de alimentos sanos y seguros. 1 Objetivos Formativos Al finalizar la asignatura de Ciencia de los Alimentos, el alumnado será capaz de: - Reconocer los componentes e ingredientes de los alimentos, y sus funciones y propiedades - Reconocer los aditivos y sus funciones principales - Analizar componentes y sus propiedades en alimentos específicos - Identificar indicadores de calidad de alimentos específicos - Relacionar componentes, propiedades e indicadores de calidad - Identificar los mecanismos de deterioro de los alimentos - Evaluar la posibilidad y la probabilidad de deterioro de un alimento por una causa concreta.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.8 KB

Anglès
5 p, 105.3 KB

Castellà
5 p, 106.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2022-07-08, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir